CookiesToshiba XD-E500 DVD speler komt met XDE technologie

19 augustus 2008 07:06 door Hans Wind

Toshiba XD-E500 DVD speler komt met XDE technologieMet de introductie van de XD-E500 DVD speler introduceert Toshiba America haar nieuwe video verbeterings technologie voor DVD. Volgens het bedrijf brengt de XDE of “eXtended Detail Enhancement,” technologie meer dan alleen opschaling en brengt het DVD kwaliteit naar een compleet nieuw niveau.

Naast upscaling tot een semi HDTV resolutie van 1080p, brengt XDE een aantal opties die de gebruiker kan kiezen op gebieden als beeldverbetering instellingen voor meer detailweergave, meer levendige kleuren en een hoger contrast waarmee de DVD kijkervaring dichter in de buurt komt van de HD TV beleving. Op die manier zou een consument dankzij XDE weer meer plezier kunnen beleven van zijn huidige DVD collectie.


Volgens Toshiba is DVD als beeldformaat nog steeds zo populair dat de XDE technologie een eenvoudige en relatief goedkope manier is om DVD kwaliteit nog een stap te verbeteren.

XDE zal in de VS worden geïntroduceerd in de nieuwe XD-E500 1080p/24fps upscaling DVD speler. Naast de XDE technologie, zal de XD-E500 ook beschikken over eigenschappen die al in andere moderne DVD spelers te vinden zijn zoals HDMI-CEC, DivX certificatie, JPEG afspeelmogelijkheden, MP3 en WMA weergave en dat alles in een compact ontwerp.

De XD-E500 zal deze maand in de VS uitkomen voor een prijs van 149,99 dollar.