CookiesTransferJet consortium introductie

17 juli 2008 10:12 door Hans Wind

TransferJet consortium introductieSony, Canon, Kodak, Hitachi, JVC, KDDI, Kenwood, Panasonic, Nikon, Olympus, Pioneer, Samsung, Seiko Epson, Sony Ericsson en Toshiba hebben overeenstemming bereikt over het vormen van een consortium dat specificaties gaat ontwikkelen om producten eenvoudig aan elkaar te kunnen koppelen via de zogenaamde TransferJet technologie. Het gaat om een nieuw draadloos communicatieprotocol waarmee draadloos en met hoge snelheden HDTV kwaliteit video, muziek en beelden kunnen worden uitgewisseld over zeer kleine afstand.

Het nieuwe TransferJet Consortium (www.transferjet.org) is van plan om een breed scala aan producten en diensten te gaan aanbieden waarin de nieuwe technologie wordt toegepast met als hoofddoel om TransferJet zo snel mogelijk in de consumenten markt geaccepteerd te krijgen.

TransferJet draadloze technologie maakt het mogelijk om transportsnelheden te bereiken tot 560 Mbps zonder dat daarvoor een ingewikkelde installatie procedure of ingewikkelde bediening noodzakelijk is. Wanneer twee TransferJet compatibele apparaten tegen elkaar aan worden gehouden, op een afstand van maximaal 3 centimeter, kan automatisch informatie worden overgestuurd zonder dat hiervoor een draadloos access point noodzakelijk is.

Wanneer bijvoorbeeld een digitale camera op de HDTV wordt gelegd kunnen de foto’s onmiddellijk op de TV worden vertoond. Ook kan op dezelfde wijze muziek worden overgenomen van een draagbare mediaspeler naar een mobiele telefoon. Op die manier kan TransferJet als een simpel communicatiemiddel worden gebruikt tussen allerlei consumenten elektronica.

Het TransferJet Consortium zal specificaties en richtlijnen ontwikkelen om de standaard probleemloos te laten werken. Ook zullen goedgekeurde apparaten het TransferJet logo toegekend krijgen zodat de consument deze producten voor aankoop eenvoudig kan herkennen.

TransferJet Consortium Leden (per 17 juli 2008)
Sony Corporation (TransferJet Consortium beheerder)
Canon Inc.
Eastman Kodak Company
Hitachi Ltd.,
Victor Company of Japan
KDDI Corporation
Kenwood Corporation
Matsushita Electric Industrial Co., Ltd (Panasonic)
Nikon Corporation
Olympus Imaging Corporation
Pioneer Corporation
SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
Seiko Epson Corporation
Sony Ericsson Mobile Communications
Toshiba Corporation

Source: TransferJet