CookiesTV en webvideogids Zie.nl introductie

15 november 2007 14:41 door Hans Wind

TV en webvideogids Zie.nl introductieZie.nl is een nieuwe online tv- en webvideogids die vandaag officieel open is gegaan.

De afgelopen maand was de site voor een beperkt aantal mensen toegankelijk, vanaf nu kan iedereen Zie.nl bezoeken. Naast programma-informatie van ruim 175 digitale en analoge tv-zenders, besteedt Zie.nl aandacht aan webvideo’s van onder meer YouTube en Google.

Zie.nl biedt bezoekers de mogelijkheid een persoonlijke videogids te bouwen. Dit wordt gerealiseerd door de zogenaamde kijkwolk, die prominent op de persoonlijke homepage staat. In deze kijkwolk ‘zweven’ tv-tips en videolinks.

Door in te loggen en feedback te geven op programma’s, wordt het persoonlijke profiel van bezoekers verfijnd en de kijkwolk daardoor steeds beter op hun smaak afgestemd. De gids biedt verder de mogelijkheid het kijkgedrag van BN-ers te bekijken.

Naast de online versie komt Zie.nl ook iedere werkdag aan bod in de papieren krant van DAG. De redactie behandelt nieuwe zenders, programma’s en webvideotips en een bekende televisiemaker vertelt welke programma’s hij zelf graag ziet. Op de site laten onder meer Max Westerman, Eric Corton, Sabine Koning, Harm Edens, Sander Foppele en Sybrand Niessen zien welke programma’s zij kijken.

“Het aanbod aan tv-kanalen blijft groeien, ook het web staat vol met leuke, opvallende filmpjes. Mensen zien echter door de bomen het bos niet meer. Zie.nl helpt hen op overzichtelijke en persoonlijke wijze”, zegt Edwin Tromp, algemeen directeur van DAG.

Voor zover bij ons bekend biedt Zie.nl geen HD TV kanalen aan.