Cookies



Uitzending gemist op Hyves

28 april 2010 07:52 door Hans Wind

Uitzending gemist op HyvesSinds gisteren is Uitzendinggemist ook beschikbaar via Hyves. Dat werd gisteren door Yme Bosma van Hyves en Willliam Valkenburg van de NPO aangekondigd in het Cross Media Café op het mediapark in Hilversum.

Sociale media gaan een steeds belangrijker rol spelen in TV land en de samenwerking tussen Hyves en de NPO past dan ook volledig in dat beeld. Hoewel de nieuwe dienst nog wordt aangeduid als een beta versie die verdere ontwikkeling vraagt, is al een behoorlijk aanbod van functionaliteit beschikbaar.

Met de Hyvesgadget van Uitzending Gemist bekijk je jouw favoriete programma’s eenvoudig en overzichtelijk op Hyves. Maar je kan er nog veel meer mee.


Wat doen mijn vrienden?
Misschien wel het leukste aan de Hyvesgadget is dat je precies kunt zien wat je vrienden kijken en wat hun favoriete programma’s zijn. Onder het kopje Wat doen mijn vrienden zie je wat de favoriete programma’s van je vrienden zijn, welke shows ze volgen en wat ze net gekeken hebben.

Persoonlijk Kijkadvies
Dankzij het persoonlijk kijkadvies van de Hyvesgadget kom je nooit zonder inspiratie te zitten. Het kijkadvies selecteert speciaal voor jou een aantal programma’s die je niet wilt missen!

Mijn vrienden
Maken jouw vrienden ook gebruik van de Hyvesgadget? Zo ja, dan kun je onder het kopje Mijn vrienden zien wat hun favoriete programma’s zijn, waar ze naar kijken en wanneer hun lievelingsshows op televisie te bewonderen zijn.

Mijn tv-gids
Bang je lievelingsshow te missen? Vrees niet meer! Je favoriete programma’s plaats je eenvoudig in je persoonlijke tv-gids door naast een programma op de grijze knop te klikken en vervolgens voor de optie ‘volgen’ te kiezen. Het programma wordt nu uitgelicht in je persoonlijke tv-gids.

Vrij zoeken
Wat kijken 22-jarige mannen uit Oss? En wat zijn de lievelingsprogramma’s van 43-jarige dames uit Eindhoven? Dankzij de Vrij zoeken-optie kom je de leukste dingen te weten over het kijkgedrag van Nederland.

Wat ons betreft een interessante ontwikkeling, zeker wanneer uizending gemist er in slaagt meer HDTV kwaliteit aan te bieden en steeds meer HD TV’s een koppeling met Internet hebben.

Uitzending Gemist is te vinden op Hyves.