CookiesUitzendinggemist groeit als kool

20 november 2007 11:39 door Hans Wind

Uitzendinggemist groeit als koolTV kijken via Internet groet snel in populariteit. In oktober zijn er meer dan 10,3 miljoen video’s bekeken op www.uitzendinggemist.nl. Dat is een record.

De meest opgevraagde programma’s op Uitzendinggemist waren De lama’s (1,3 miljoen) van BNN en Op zoek naar Evita (650.000) van de AVRO. In september werden er nog 9,95 miljoen video’s opgevraagd.

Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is het aantal van 10,3 miljoen een mijlpaal, maar moet de echte piek nog komen. Die zou, gebaseerd op cijfers uit het verleden, in november moeten liggen.

De NPO verwacht dat het TV kijken via internet de komende jaren zal blijven toenemen. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van het on-demand kijken van programma’s via de computer en digitale TV-pakketten. Nu is Uitzending Gemist beschikbaar via digitale TV-pakketten van KPN/Tele2 en UPC. Ook het kijken via mobiel internet wordt in de nabije toekomst mogelijk. “Het kost tijd voordat het publiek dit soort nieuwe diensten leert kennen, maar als ze er eenmaal mee aan de gang gaan, zijn ze snel verkocht”, aldus de Publieke Omroep.

bron: Broadcast Press