CookiesUPC komt met Een HD en MTVN HD

28 april 2010 06:36 door Hans Wind

UPC komt met Een HD en MTVN HDVanaf 3 mei 2010 voegt UPC Nederland de zenders Eén HD van de VRT en MTVN HD van MTV toe aan haar HD-zenderaanbod. Nadat de zenders zijn toegevoegd, biedt het media- en kabelbedrijf 16 zenders in HD aan. Eén HD en MTVN HD zijn voor klanten van UPC met een HD-abonnement te zien op kanaal 64 [MTVN HD] en 65 [Eén HD]. UPC verwacht in de aankomende maanden haar HD-aanbod verder uit te breiden.

Steeds meer mensen kiezen volgens UPC voor een HDTV-abonnement en tegelijkertijd wordt het HD-zenderpakket bij UPC steeds uitgebreider. Uit recent onderzoek van UPC blijkt dat inmiddels ruim 60% van de deelnemers aan het onderzoek al een Full HD televisie of een HD-Ready televisie in huis heeft. Daarnaast geeft bijna 14% van de ondervraagden aan van plan te zijn een HD-televisie aan te schaffen.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat slechts 37% weet dat men zenders alleen in HDTV kan kijken wanneer men een HD (Ready) televisie, een HD-abonnement inclusief HD-decoder heeft en kijkt naar HD-uitzendingen. 21% weet in zijn geheel niet wat er voor nodig is om HDTV te kunnen ontvangen, terwijl 42% ervan uitgaat dat men al met enkele van de genoemde benodigdheden HDTV kan kijken.

Op de vraag welke televisieprogramma’s men het liefst in HD zou willen bekijken, antwoordde 46% van de ondervraagden ‘films’. Naast films wilde men ‘alles in HD kunnen bekijken’ (37%), of documentaires (35%), sportprogramma’s (30%) en muziekprogramma’s (19%) in HD kunnen zien. Respondenten mochten meerdere antwoorden geven.

Van de mensen die de Olympische Spelen keken, keek 11% deze in HD.

Het onderzoek werd in opdracht van kabel- en mediabedrijf UPC Nederland uitgevoerd tussen 25 maart en 2 april 2010 onder ruim 2.700 televisiekijkers.
Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2, dat gespecialiseerd is in online onderzoek en datacollectie. UPC Nederland laat vrijwel maandelijks een dergelijk onderzoek uitvoeren.

Bron: UPC