CookiesUPC HDTV ronde twee

10 april 2007 12:31 door Hans Wind

UPC HDTV ronde tweeNa de valse start van UPC HDTV vorig jaar als gevolg van grote problemen met de Philips decoder doet het kabelbedrijf UPC nu een hernieuwde poging om HDTV bij haar klanten in de huiskamer te brengen.

HDTV UPC is alleen verkrijgbaar in combinatie met het UPC Digital TV pakket en kost € 5,99 per maand boven het reguliere abonnement. Daarnaast brengt het bedrijf eenmalige “activeringskosten” van € 29,99 waarin de levering van de UPC Mediabox HDTV is inbegrepen. De Mediabox blijft daarbij wel eigendom van UPC.

Het installatiepakket van de UPC MediaBox – HDTV is voorzien van een Smart Card, handleidingen en instructies, 1x coax antennekabel (1,2 mtr), HDMI-kabel, RF-kabel, afstandsbediening voor digitale televisie incl. 2 batterijen en een netsnoer 220V

In het UPC HDTV pakket zittten standaard de HD zenders Discovery Channel HD en National Geographic HD maar voor de zenders Film1 HD en Sport1 HD zal extra moeten worden betaald. UPC stelt dat er in de loop van 2007 meer HD zenders bij zullen komen.

Inmiddels hebben we een speciaal forum geopend voor uw feedback over HDTV van UPC, hierin is ook een enquete opgenomen waarin u uw oordeel over de kwaliteit kunt geven.

10 april 2007 Ik heb vanochtend contact gehad met de klantenservice van UPC. Er loopt nog steeds een test. Het echt aan huis brengen van de HD Mediabox is verwacht over 2 tot 3 maanden.
Joost

24 april 2007 Sinds vanochtend heb ik als één van de eersten in Almere van UPC het HDTV pakket. De mediabox werd omgewisseld door een HDTV Philips kastje door een monteur. Mijn eerste ervaringen: prachtig beeld van NGC HD en Discovery HD in 720p. Geluid in DD51 is ook heerlijk. Wel jammer is dat je niet scart en HDMI tegelijk kunt gebruiken (alleen HDMI in het geval dat beiden zijn aangesloten). SD kanalen zijn via HDMI slechter dan via SCART RGB. Volgens UPC nog een software probleem dat deze zomer opgelost moet zijn. Verder is Discovery HD normaliter 1080i beeldmateriaal en schaalt UPC het dus down, wat eigenlijk zonde is. Als je dat even voor lief neemt als ‘early adaptor’, is het een prima product. De liefhebber in het UPC verzorgingsgebied kan eindelijk geniet van scherpe beelden.
Maarten

28 april 2007 Heb op 21 april HDTV besteld en tevens een abonnement op Film1 en Sport1.
Binnen enkele werd een afspraak voor installatie gemaakt. De installatie ging snel en zonder problemen. Achteraf bleek dat ik om de DVD’s via mijn surround set te kunnen spelen wel een scartkabel van de HD box naar de TV moet gebruiken dus van de HD box naar de TV moet je zowel de meegeleverde HDMI kabel als een scartkabel gebruiken. Er is zeker verschil in beeldkwaliteit te zien. En met voetbal krijg je een beter/breder overzicht van het spel te zien.
Tot nu toe ben ik tevreden en ik dat het aanbod en kwaliteit nog zullen toenemen.
Theo

1 mei 2007 Ik heb vanmiddag contact gehad met UPC. De testfase is afgerond en sinds 3 weken is het mogelijk de HD Media box te bestellen. Dit heb ik natuurlijk gedaan. Binnen 4 werkdagen wordt er contact met me opgenomen over een installatieafspraak. Ik laat, zodra er een afspraak gemaakt is, weten hoe het verder gaat.
Joost

5 mei 2007 Ik heb nu ruim 1 week HDTV via UPC en ik ben zeer tevreden in tegenstelling tot de digitale TV via UPC. Ik heb sinds 3 weken een 40″ Full HD TV, de Sony KDL-40W2000. Na de digitale decoder van UPC te hebben aangesloten, bleek ik om de 2 cm een verticale streep te hebben. Deze strepen waren met name tijdens donkere en wat slechtere uitzendingen te zien. Er is een monteur langsgekomen en deze heeft er naar gekeken. Na een swap van de decoder bleek ik er nog steeds last van de hebben. Blijkbaar is de samenwerking tussen de digitale decoder van UPC en een FULL HD TV niet super goed. Het beeld dat via scart wordt doorgegeven, moet door de TV naar een heel groot formaat worden omgezet waardoor deze strepen kunnen ontstaan.
Ik heb daarom besloten om voor HD TV van UPC te kiezen. De nieuwe Philips box (gelukkig geen Thompson meer) beschikt over een HDMI aansluiting (vereist voor HD (ready)). Hierdoor hoeft de TV geen conversie meer te doen. Deze wordt nu in de box gedaan en mijn TV hoeft het enkel nog maar weer te geven. Ik heb geen strepen meer, de 2 HD zenders zijn super mooi, maar al mijn andere zenders zijn bovendien veel scherper. Een echte aanrader!
Bart-Jan

7 mei 2007 Sedert 7 mei ben ik in het bezit van de HD mediabox van UPC. Het is werkelijk geweldig om de 4 hd kanalen te zien. Het is echt of je er zelf bij bent. Het beeld is echt fantastisch. zo scherp dat beter nauwelijks meer mogelijk is.Zoals de vorige schrijver al zei echt een aanrader! en nu wachten op meer hd kanalen. Ik kan bijna niet wachten.
Joost

8 mei 2007 Een tegenvaller is dat je niet de digitale zenders meer kunt opnemen op mijn Harddisk recorder! UPC werkt er aan volgens zeggen! Maar pas bij de eerst volgende update (2 tot 3 maanden)
Siebe

8 mei 2007 Heb het nu ook een dag en ook al “maar” 720p toch waanzinnig mooi strak vooral letters zijn in vergelijk als je van scart naar hdmi zapt, een duidelijk groot verschil. Idd. jammer dat opnemen nog niet kan, al zegt pioneer de fabrikant van mijn hdd rec.630 hs dat je de hdd moet resetten en opnieuw via epg moet laden zodat de hdstb kanalen en hdsignalen het geheugen gezet wordt.. Upc zegt dat alles met een update in augustus goedkomt.. Zal ik ‘m nu toch resetten?
UPC zegt dat er ook veel hdd recorders wel werken? misschien toch het proberen waard. Alhoewel is bij een reset ook al je harde schijfopslag weg????
Markus

9 mei 2007 Heb ik weer, is er eindelijk HDTV (waar ik me als één van de eerste had opgegeven) Is er weer geen mediabox met HDTV en HD Recorder.
Heb je eindelijk het nieuwste van wat mogelijk is, wordt je weer gestraft omdat je het beste van alles wil. Dit alleen omdat het beste van alles bij UPC dus niet mogelijk is!
Een ontevreden klant van UPC. (bekend bij redactie)

11 mei 2007 Ben sinds 10 mei 2007 bezitter van de HD box. DVR omgeruild. Moet eerlijk zeggen; prima installatie door monteur. Ging pas weg NADAT alles werkte. Fantastisch beeld, zowel HD kanalen als de andere digitale kanalen….. Alleen jammer dat het venster nog niet werkt.
Na bestelling bij UPC binnen 1 week!! geleverd. Prima!
Moet eerlijk zeggen dat de service van UPC significant is verbeterd!
R. Eekhof

13 mei 2007 Prachtig beeld en heel tevreden over mijn keuze. Alleen het geluid.
Tot nu toe slechts bij één uitzending via Discovery channel gemerkt dat het geluid Dolby surround werd doorgegeven. Weet iemand of bij Filmnet HD het geluid wel of niet in DD 5.1 wordt doorgegeven?
P. Bartelings

14 mei 2007 Wat een ***kastje zeg, beeld is goed, maar vaal, en dat kastje werkt voor geen meter reageert haast niet op de afstandbediening, geluid varieert ook nogal qua volume per zender.
Ik stuur hem weer terug
Roel

15 mei 2007 Helaas werkt de HD mediabox niet langer dan 2 uur daarna moet ik de box resetten omdat de kanalen vastzitten. Het is niet mogelijk om met de afstandbediening van zender wisselen, dus maar weeer resetten. Een software update in juni a.s. moet de problemen oplossen ?
Henk

Overige reacties staan in het speciale UPC HDTV forum

Update 29 april 2008: Meer focus op HDTV bij UPC