CookiesUPC Slingbox Solo introductie

27 september 2007 12:02 door Hans Wind

UPC Slingbox Solo introductieUPC Nederland en Sling Media starten half oktober met de pilot introductie van de Slingbox™ voor klanten van UPC Digital TV. UPC zal de Slingbox SOLO op de markt brengen, een nieuwe, verbeterde versie met een stijlvol en cool uiterlijk, die vandaag wereldwijd wordt gelanceerd. De Slingbox Solo zal verkrijgbaar zijn via de UPC website en de UPC Centers voor 149 euro. Voor de eerste klanten zal de prijs 99 euro bedragen.

Deze aankondiging werd gedaan op PICNIC ’07 in Amsterdam, een jaarlijks evenement op het gebied van creativiteit en innovatie voor professionals uit de media-, technologie-, entertainment-industrie, kunst en wetenschap.

Met de Slingbox krijgen klanten met digitale televisie de mogelijkheid om hun UPC MediaBox op afstand ”“ via een breedband internetverbinding ”“ te bedienen. Daarmee kunnen klanten op afstand naar hun favoriete digitale televisiezenders kijken of naar de programma’s die met de Digital Video Recorder (DVR) zijn opgenomen. UPC biedt klanten op dit moment al een uitgebreide keuze aan digitale kanalen, video on demand (VOD), HDTV en de UPC Digital Video Recorder (DVR). Met de introductie van de Slingbox voegt UPC voor haar klanten een nieuwe kijkervaring toe aan digitale televisie.

Intelligent apparaat
De Slingbox is een intelligent apparaat dat het signaal van de UPC MediaBox doorzendt en er voor zorgt dat de televisie-uitzending op een pc of laptop thuis of op reis met elke breedbandverbinding bekeken kan worden (*). Met digitele televisie van UPC in combinatie met de DVR kan een abonnee bijvoorbeeld met een laptop live naar een favoriete sportwedstrijd kijken of de laatste aflevering van hun favoriete soap op de DVR inprogrammeren, terwijl hij of zij op een trein wacht.
(*) Minimum snelheid van 256 Kbps nodig

Over Sling Media
Sling Media, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale lifestyle en biedt consumentendiensten en -producten die een natuurlijke aanvulling vormen op de huidige ‘digitale way of life’. Het productpakket van Sling Media omvat de internationaal erkende, met een Emmy bekroonde Slingbox™, waarmee consumenten altijd en overal programma’s op hun televisie thuis kunnen bekijken en opnemen met behulp van computers, PDA’s en smartphones.

Over UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 518.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 601.000 breedband internetklanten en 423.000 telefonieklanten (per 30 juni 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).