CookiesUPC Video on Demand scoort goed

6 februari 2009 12:38 door Hans Wind

UPC Video on Demand scoort goedHet succes van UPC On Demand, de video-on-demand service van UPC, heeft in 2008 de verwachtingen overtroffen. In het eerste volledige jaar dat het kabel- en mediabedrijf UPC Nederland video-on-demand diensten aanbood, werden er meer dan 34 miljoen programma’s opgevraagd. Halverwege 2008 stond de teller op een al even overtuigende 13,8 miljoen opgevraagde programma’s. De cijfers tonen aan dat de Nederlandse consument razendsnel de voordelen omarmt van het kijken naar alléén die programma’s die zij écht wil zien op momenten die zij zelf bepaalt.

De groei die het On Demand-gebruik in de tweede helft van 2008 laat zien is significant. Deze ligt met bijna 21 miljoen opgevraagde programma’s 51% hoger dan in de eerste zes maanden van dat jaar. Toen werden bijna 14 miljoen programma’s opgevraagd.

Het percentage klanten dat maandelijks gebruikmaakt van UPC On Demand is naar 50% gestegen. In de eerste helft van 2008 lag dat percentage nog op gemiddeld 40%. Met deze cijfers behoren de klanten van UPC voor wat het gebruik van video-on-demand diensten betreft tot de wereldtop.

Ivo Lochtman, directeur content bij UPC: “Met deze spectaculaire groei in het gebruik van UPC On Demand tonen onze klanten een enorme interesse in televisiekijken naar wat men zelf wil, wanneer men zelf wil. Onze klanten zijn de hele dag druk en dan is het fijn te weten dat je met één druk op de knop je eigen TV-avond kunt samenstellen. Als we deze cijfers combineren met de overtuigend grote klanttevredenheid voor ons digitale aanbod, dan kunnen we stellen dat onze klanten zeer tevreden zijn over de diensten die we bieden.”

UPC verwacht dat deze positieve trend kan bijdragen om de koudwatervrees bij content-leveranciers weg te nemen en zo een stimulans kan zijn om in te stappen in video-on-demand diensten. De kijker kan zo nog beter bediend worden.

Populair bij UPC Video on Demand
De meest bekeken films van 2008 via UPC On Demand waren Moordwijven, I am Legend en Ratatouille. Daarnaast werden de categorieén ‘Jeugd’ (met onder meer Bob de Bouwer, Ernst, Bobbie en de Rest) en ‘TV Series’ (met o.a. Desperate Housewives, Grey’s Anatomy en Criminal Minds) het meest bekeken.

UPC On Demand had aan het eind van 2008 ruim 430 films en 765 uur (1.300 afleveringen) aan televisieprogramma’s beschikbaar. Daar bovenop kwam het aanbod aan programma’s via Programma Gemist. Dat aanbod was gelijk aan datgene dat via internet op www.uitzendinggemist.nl beschikbaar kwam.

Bron: UPC