CookiesUPC wijzigt digitale TV-pakket

26 januari 2007 14:31 door Hans Wind

UPC logoUPC Nederland brengt op donderdag 1 februari aanstaande wijzigingen aan in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Abonnees met het digitaal basispakket (UPC Digital TV Pack) kunnen vanaf die datum ook kijken naar de regionale omroepen. Het kabelbedrijf geeft voortaan de acht regionale omroepen in haar verzorgingsgebied door in het (lager geprijsde) digitale basispakket en niet meer in het Extra Channel Pack. De prijs van het UPC Digital TV Pack blijft onveranderd. De overige regionale omroepen blijven vooralsnog in het Extra Channel Pack.

Met de wijziging speelt UPC in op de wens van kijkers en regionale omroepen dat de regionale omroep voor alle digitale tv-kijkers in diezelfde regio te ontvangen is. In tegenstelling tot het analoge standaardpakket zijn in het UPC Digital TV Pack vanaf 1 februari echter acht regionale omroepen te ontvangen.

De volgende zenders gaan van UPC Extra Channel Pack naar UPC Digital TV Pack: Omrop Fryslan, TV Flevoland, TV Noordholland, TV Utrecht, TV Gelderland, TV Rijnmond, Omroep Brabant TV en L1 Limburg.


De exacte samenstelling van het UPC Digital TV Pack en het UPC Digital Extra Channel Pack
staat vanaf 29 januari op www.upc.nl/televisie/zenderaanbod.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is een aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland en heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 423.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 544.000 breedband internetklanten en 363.000 telefonieklanten (per 30 september 2006). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).