CookiesVeel nieuwe XBOX games en wereldwijd XBOX Live

11 juli 2007 08:56 door Hans Wind

Veel nieuwe XBOX games en wereldwijd XBOX LiveAan de vooravond van de E3 Media & Business Summit (E3), met op de achtergrond de skyline van Santa Monica toonde Microsoft een ongeévenaarde lijst van blockbuster games en exclusives voor de Xbox 360.

Microsoft bracht het aanwezige publiek, en iedereen die het spektakel via de live online uitzending volgde, het hoofd op hol met titels als de epische finale van de revolutionaire “Halo®”- serie, “Halo 3″; de opvolger van de succesvolle “Grand Theft Auto”-reeks, “Grand Theft Auto IV”, met daarin exclusieve content voor Xbox LIVE®; “Madden NFL 08″ met indrukwekkende high-definition gameplay; en het langverwachte “Rock Band”, waarin spelers de muziek van ‘s werelds grootste bands samen met hun vrienden in een virtuele band ten gehore kunnen brengen.

De beste plek om de meeste exclusieve en grootste blockbuster games van 2007 te spelen

Met Xbox 360 speel je het vervolg van “Grand Theft Auto”, “Madden”, en “Halo””” de best verkochte games op de vorige generatie gameconsoles. “Halo 3″, “Grand Theft Auto IV” en “Madden NFL 08″ zullen in de VS waarschijnlijk voor een derde van de totale omzet van alle nieuwe games gaan zorgen in de tweede helft van dit jaar, zo blijkt uit een recent rapport van IGN Entertainment’s GamerMetrics.

Xbox 360 biedt een grote lijst van blockbuster titels in het najaar van 2007, waaronder:
• “Ace Combat 6: Fires of Liberation” (NAMCO BANDAI Games). “Ace Combat 6: Fires of Liberation” neemt spelers mee de lucht in en mee naar de hitte van realistische luchtgevechten met next-generation audiovisuele effecten en online multiplayer action.* Dit najaar verkrijgbaar, alleen op Xbox 360.
• “Assassin’s Creed” (Ubisoft). “Assassin’s Creed” is een next-generation game van Ubisoft waarin technologie, game-ontwerp, thema’s en emoties samenkomen in een wereld waar spelers de rol hebben van de hoofdpersoon Altair en de macht hebben om hun omgeving in een chaos te veranderen en een sluipmoordenaar te zijn. Verkrijgbaar vanaf november.
• “Beautiful Katamari” (NAMCO BANDAI Games). “Beautiful Katamari” is Namco’s veelbelovende ball-rolling puzzle game die zijn debuut maakt op een next-generation platform. Het is de vierde aflevering van de “Katamari” serie en heeft verschillende spitsvondige lagen, kosmische animaties en nooit eerder vertoonde muzikale effecten. Verkrijgbaar vanaf oktober.
• “BioShock” (2K Games). “BioShock” is de “genetisch gemanipuleerde” shooter die zich bevindt in de geruïneerde onder water gelegen metropool Rapture. Verkrijgbaar vanaf augustus, alleen op Xbox 360 en Windows®.
• “Blue Dragon” (Mistwalker/Artoon Co. Ltd.). De veelgeprezen gameproducent Hironobu Sakaguchi brengt “Blue Dragon™”, een uniek episch rollenspel. Verkrijgbaar vanaf 28 augustus, alleen op Xbox 360.
• “Call of Duty 4: Modern Warfare” (Activision). Deze nieuwe actiethriller van het award-winning team van Infinity Ward Inc., “Call of Duty 4: Modern Warfare” brengt de meest intense filmische actie-ervaring ooit. Deze epische game heeft ook diepe multiplayer actie waarin online fans een volledig nieuwe community van gepersonificeerde gameplay hebben. Verkrijgbaar vanaf de herfst.
• “Dance Dance Revolution UNIVERSE™ 2″ (Konami Digital Entertainment, Inc.). Deze nieuwe editie van de serie op Xbox 360 biedt niet alleen nieuwe gameplay opties met een mix van liedjes uit de 1970s, ’80s, ’90s en nu, maar ook online play, muziekdownloads, verbeterde graphics en is geschikt voor spelers van alle leeftijden.
• “Grand Theft Auto IV” (Rockstar Games). “Grand Theft Auto IV” is het nieuwste hoofdstuk van de award-winning “Grand Theft Auto” serie, verkrijgbaar vanaf 16 oktober. Er zal exclusieve epische content voor “Grand Theft Auto IV” beschikbaar zijn op Xbox LIVE, alleen voor Xbox 360.
• “Guitar Hero III™: Legends of Rock” (RedOctane/Activision). Versterkers aan, fret board aan: klaar om te rocken op de nieuwe draadloze Les Paul gitaar-controllers. “Guitar Hero III: Legends of Rock” bestaat uit de grootste hits van rocklegendes als Guns N’ Roses, The Rolling Stones, Beastie Boys, Muse en Pearl Jam. Verkrijgbaar vanaf de herfst.
• “Halo 3″ (Bungie Studios). Deze epische saga gaat verder met “Halo 3″, het langverwachte vervolg op de alom geprezen “Halo 2″. Verkrijgbaar vanaf 26 september, alleen op Xbox 360.
• “Madden NFL 08″ (Electronic Arts Inc.). EA’s onhoudbare football serie gaat door in het ’08 seizoen in ‘Hall of Fame fashion’ en heeft nieuwe spelers, modes, speelschema’s en prijzen om gamers de ultieme touchdown te bieden. Verkrijgbaar vanaf augustus.
• “Mass Effect” (BioWare Corp.). “Mass Effect”, een spannende sciencefiction actie-en rollenspelgame, biedt de gamer een indrukwekkende ervaring in een filmische stijl van hoge kwaliteit. Dit najaar verkrijgbaar, alleen op Xbox 360.
• “Naruto: Rise of a Ninja” (Ubisoft). Beleef deze animatie manga opnieuw en ervaar Naruto’s transformatie van luidruchtige ninja-academy dropout tot een gerespecteerde ninja. Verkrijgbaar vanaf oktober, alleen op Xbox 360.
• “Project Gotham Racing 4″ (Bizarre Creations Ltd.). “Project Gotham Racing® 4″ geeft een nieuwe dimensie aan de populaire “PGR®” ”“serie door een unieke en spannende race-ervaring te bieden, inclusief motoren en auto’s. Verkrijgbaar vanaf september, alleen op Xbox 360.
• “Rock Band” (MTV Games). “Rock Band” geeft spelers de kans om de muziek van ‘s werelds grootste bands ten gehore te brengen, waarbij hun vrienden optreden als virtuele band. Verkrijgbaar dit najaar.
• “Scene It? Lights, Camera, Action” (Screenlife/WXP). “Scene It?” biedt spelers van alle leeftijden plezier met filmweetjes met nieuwe TV- en filmfragmenten en vijf nieuwe puzzles, die nog nooit eerder vertoond zijn bij een “Scene It?” game. Deze game wordt geleverd met vier nieuwe Xbox 360 Big Button Pads en is verkrijgbaar vanaf deze zomer, alleen op Xbox 360.
• “Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction” (Ubisoft). In deze nieuwste editie van Tom Clancy’s “Splinter Cell” serie zullen spelers een adrenaline kick krijgen: wanneer ze als voortvluchtige achterna gezeten worden, is er geen andere keus dan alles aan te grijpen om te overleven. Verkrijgbaar dit najaar.
• “Virtua Fighter™ 5″ (SEGA). Deze nieuwe editie in de bejubelde reeks biedt intense, arcade fighting action, een all-star cast van 17 fighters en een next-generation primeur voor de reeks: een online two-player versus mode alleen voor Xbox LIVE.
• “Viva Piñata®: Party Animals” (Krome Studios Pty. Ltd.). “Viva Piñata: Party Animals”, een vermakelijke nieuwe party game gebaseerd op de populaire Xbox 360 exclusive en TV hitserie, zorgt voor een comeback van de welbekende piñata animals en nodigt spelers uit om mee te doen aan een serie van mini-games, met vrienden thuis of via Xbox LIVE.* Verkrijgbaar dit najaar, alleen op Xbox 360.
“Dankzij onze geweldige partners en onze eigen studio’s, is er nog nooit eerder in de geschiedenis van de videogames een bedrijf geweest dat zo’n lijst van blockbusters en exclusives had, als wij deze zomer hebben”, aldus Peter Moore, corporate vice president van Interactive Entertainment Business voor de Entertainment and Devices Divisie van Microsoft. “We hebben een imponerende collectie van titels voor de Xbox 360 aan het eind van dit jaar in de winkels liggen waarbij aan alle type consumenten gedacht is.”

Wereldwijde uitbreiding van high-definition inhoud Xbox LIVE Marketplace
Voortbordurend op de enorme populariteit van de Xbox LIVE Marketplace, kondigt Microsoft een samenwerking met Disney-ABC Domestic Television aan. Films van Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Miramax Films en Hollywood Pictures zullen voor leden van Xbox LIVE in de VS direct on-demand te huur zijn. Vervolgens zullen een groeiend aantal films beschikbaar zijn.

Microsoft kondigt verder de uitrol van de langverwachte videotheek van Xbox LIVE Marketplace aan, beschikbaar voor klanten wereldwijd. Microsoft start dit jaar met het klantenaanbod in Europa en Canada; de eerste Europese landen zijn Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met het huidige aanbod van 2.350 uur amusement-content van 28 netwerken en studio’s en bijna 500 uur materiaal in HDTV kwaliteit is de on-demand, high-definition bibliotheek van Xbox 360 in de VS twee keer zo groot als de eerst volgende kabelaanbieder.

Aanvullend zal Microsoft verschillende succesvolle nieuwe Xbox LIVE Arcade titels toevoegen, waaronder:

• “Bomberman Live” een actietitel met acht personen multiplayer van Hudson Entertainment.
• “Golden Axe” de klassieke actie adventure game met twee personen multiplayer van SEGA ”“ nu te downloaden van Xbox LIVE Arcade.
• “Hexic 2″ 1-tegen-1 actie in deze puzzel game, het vervolg op “Hexic HD” van Carbonated Games.
• “Marathon: Durandal” de first-person shooter die als een soort voorganger van Halo kan worden beschouwd van Freeverse*.
• “Sonic The Hedgehog” het klassieke platform game nu in HD van SEGA voor is nu te downloaden viaXbox LIVE Arcade.
• “Undertow” een onderwater shooter met multiplayer tot 16 personen van Chair Entertainment Group*.

Nieuwe Special Edition “Halo 3″ Xbox 360 en Family Fun Accessories
Het gaat goed met de Xbox hardware en accessoires. Amerikaanse consumenten geven meer geld uit aan de Xbox 360 dan aan andere next-generation platforms (NPD, mei 2007). Tijdens E3 kondigde Microsoft aan dat in Europa de premium XBOX 360 Eliteverkrijgbaar zal zijn vanaf 24 augustus. Verder werden verschillende nieuwe Xbox 360 accessoires onthuld, die allemaal dit najaar beschikbaar zullen zijn, waaronder:

• Xbox 360 Halo 3 Special Edition Console. Vooruitlopend op de grootste blockbuster game lancering dit jaar, zal Microsoft de Xbox 360 Halo 3 Special Edition console aanbieden. De console heeft een authentieke “Spartan green and gold” finish en wordt geleverd met bijpassende Xbox 360 Wireless Controller, 20Gb harddisk, Headset, Play & Charge Kit en exclusieve Halo 3 Gamer Pics en Theme beschikbaar via Xbox LIVE. Verkrijgbaar in september.
• Xbox 360 Messenger Kit. Chatten met familie en vrienden op Xbox LIVE en Windows XP- en Windows Vista® ”“gebaseerde computers is nu mogelijk met de Xbox 360 Messenger Kit. Dit toetsenbordje wordt op een Xbox 360 controller aangesloten en maakt het mogelijk op met de duimen te chatten terwijl tegelijkertijd de gamebesturing beschikbaar blijft. De Xbox 360 Messenger Kit omvat een Chatpad en Xbox 360 Headset en zal verkrijgbaar zijn vanaf 6 september.
• Xbox 360 Wireless Controllers beschikbaar in feestelijke kleuren. Gamers kunnen hun identiteit laten zien met de nieuwe roze en lichtblauwe Xbox 360 Wireless Controllers. Deze nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in oktober.

* Xbox LIVE Gold lidmaatschap is vereist voor online multiplayer gameplay.

XBOX 360 prijs vergelijking