CookiesVideo on Demand gebruik op tablets groeit snel

15 april 2013 17:05 door Hans Wind

Video on Demand gebruik op tablets groeit snelVolgens de Stichting Video on Demand groeit VoD kijken op de tablet snel in populariteit volgens een onderzoek van Ipsos Synovate dat gehouden is onder 1.000 Nederlanders. In vergelijking met 2011 is het aantal Nederlanders dat Video on Demand op een tablet kijkt, verdrievoudigd.

Video on Demand kijken op TV blijft duidelijk nummer 1 maar volgens het onderzoek kijkt inmiddels 1 op de 5 gebruikers óók films, TV-series en gemiste programma’s op de tablet. Het gebruik van Video on Demand zelf vertoont ook groei. Het aantal Nederlanders dat Video on Demand kijken heeft ontdekt, is in 2012 verdubbeld naar bijna 2 miljoen. Dat becijferde Stichting Filmonderzoek onlangs.

De meeste Nederlanders kijken samen On Demand naar films en series op de TV. Maar kijkt een huisgenoot een programma dat een andere huisgenoot niet aanspreekt? Dan wijken Nederlanders vaak uit naar hun tablet om alleen een gemist programma te bekijken.
Uit het onderzoek van Ipsos Synovate blijkt dat steeds meer Nederlanders Video on Demand ontdekken. Drie op de tien gebruikers heeft de afgelopen week nog Video on Demand gekeken. Onder de bijna 2 miljoen Nederlanders die Video on Demand gebruiken, zijn films het meest populair: ‘Nieuwe films zijn daarbij veruit favoriet’, licht Danielle Tamis toe. ‘Zodra een film op Video on Demand uitkomt, staat deze in diezelfde week nog in de top 10 van meest bekeken films. Zo voert op dit moment De Groeten van Mike de ranglijst aan.’

Naast films kijken steeds meer mensen ook TV-series als het hun uitkomt. Gemiste TV-programma’s staan op de derde plek. Over de reden om Video on Demand te kijken zijn de Nederlanders duidelijk: dat is gemak. Mensen willen films, series en TV-programma’s kijken wanneer het hun uitkomt. Dat daarmee direct de reclameonderbrekingen worden omzeild, is een prettige bijkomstigheid.

Video on Demand is onder andere beschikbaar via UPC en Ziggo. Het bekijken van een film, serie of programma is eenvoudig: selecteer in het Video on Demand-menu op de TV de gewenste uitzending en de uitzending wordt direct in goede kwaliteit afgespeeld. Wie ook graag programma’s op de tablet wil kijken, downloadt de Horizon TV app van UPC of de Ziggo TV app.

Bron: Stichting Video on Demand