CookiesVideospin 2.0 beschikbaar als gratis download

15 april 2009 09:34 door Hans Wind

Videospin 2.0 beschikbaar als gratis downloadVideoSpin® 2.0 is een prima, voordelige oplossing voor consumenten zonder uitgebreide videobewerking kennis die toch snel en zonder al te veel moeite hun video werk op het web willen publiceren. VideoSpin 2.0 is ook in de Nederlandse taal versie beschikbaar voor gratis download. Versie 2.0 heeft nu ook ondersteuning aan boord voor het populaire QuickTime® (.mov) bestandsformaat waardoor nog meer flexibiliteit ontstaat bij het importeren van video materiaal.

VideoSpin is gebaseerd op de bekende Pinnacle Studio™ software, die goed scoort bij consumenten in de VS en Europa. De VideoSpin software heeft al meer dan 1,5 miljoen gebruikers sinds de introductie van VideoSpin versie 1 vorig jaar. De video software wordt vooral gewaardeerd vanwege de simpele manier waarop de gebruiker snel een grappige video kan monteren en via het web of email kan delen met vrienden en familie.

Met VideoSpin is het niet nodig om tijdens de montage aangesloten te zijn op het web. De gebruiker kan simpelweg de applicatie eenmaal downloaden en dan op de PC het video materiaal bewerken. Er zijn, wat de software betreft, daardoor praktisch geen beperkingen in de bestandsgrootte en dat is een belangrijk voordeel wanneer het gaat om wat langere filmpjes in een hogere resolutie.

VideoSpin 2.0 ondersteunt nu digitale camera’s die QuickTime-video opnemen, en zelfs mobiele telefoons met 3GP. Nu hebt u nog meer opties om films te maken van uw video’s en foto’s met betere ondersteuning en een groter gebruiksgemak.

VideoSpin 2.0 bevat onder andere de volgende verbeteringen

• Breedbeeld uploaden naar YouTube met hogere kwaliteitsinstellingen

• Tijdlijn passend in scherm

• Pinnacle TV Links In het menu Help en in Smart Message

• Ondersteuning voor downloaden van inhoud: Gebruikers hebben nu de mogelijkheid inhoud voor VideoSpin te downloaden en installeren om in de toepassing te gebruiken

• Ondersteuning voor importeren en exporteren van .mov-bestanden

• Introductie van het SpinPack (voorheen Advanced Codec Pack) met bijgewerkte codecs die nu ook AMR Audio en .mov-video omvatten (dit onderdeel is koop software)

• Importeren en exporteren van 3GP voor video’s van mobiele telefoons indien SpinPack wordt aangeschaft (ontgrendeld); hiervoor is AMR vereist

• Ondersteuning voor uitvoeropties voor iPod, PSP en Real Media in het SpinPack

VideoSpin 2.0 beschikbaarheid
VideoSpin 2.0 is ontworpen voor gebruik met Windows XP en Vista, en is vanaf nu beschikbaar als gratis download vanaf de Videospin website.

P.S. Hoewel Videospin geen HDTV kwaliteit ondersteunt (Uitvoer is maximaal 720 x 576 afhankelijk van gekozen formaat) leek het ons toch aardig deze software te noemen.