CookiesVier HDTV abonnementsvormen bij UPC

11 april 2008 13:06 door Hans Wind

Vier HDTV abonnementsvormen bij UPCKabelbedrijf UPC Nederland presenteert vier HDTV abonnementsvormen. Klanten die HD TV wensen, hebben vanaf deze week de keuze uit Starter HD en Royaal HD zónder en mét Digital Video Recorder (DVR). Voor klanten die zich nu abonneren voor HD met DVR start de uitlevering begin mei. Met deze DVR is het mogelijk HD-uitzendingen ook in HD op te nemen. Klanten die in het verleden een UPC Familie met HD-abonnement hebben afgesloten, kunnen hiervan gebruik blijven maken.

Met Starter HD ontvangen klanten onder meer ruim vijftig digitale zenders, waaronder enkele in HD, UPC On Demand en Programma Gemist van vandaag en gisteren. Starter HD met DVR biedt klanten de mogelijkheid tv-programma’s op te nemen en te pauzeren. HD-uitzendingen worden in HD opgenomen. De abonnementsprijs voor Starter HD bedraagt 13 euro per maand. De abonnementsprijs voor Starter HD met DVR is 18 euro per maand.

Royaal HD met DVR is het meest volledige HD-abonnement van de vier dat UPC aanbiedt. Voor 22 euro per maand heeft de klant onder meer toegang tot meer dan negentig digitale tv-zenders (waaronder enkele HD kanalen), uitgebreider UPC On Demand dan bij Starter HD en Programma Gemist tot 10 dagen terug. Net als met Starter HD met DVR kunnen programma’s worden opgenomen en gepauzeerd. Het Royaal HD-abonnement is ook verkrijgbaar zonder DVR en kost dan 18 euro per maand.

Klanten die in het verleden een UPC Familie met HD-abonnement hebben afgesloten, kunnen hiervan gebruik blijven maken. Voor nieuwe klanten met de wens om een HD-abonnement te nemen, gelden alleen de nieuwe abonnementsvormen.

Mediabox
Om HDTV via UPC te kunnen ontvangen, hebben klanten een speciale HD digitale decoder nodig. Wanneer zij zich abonneren op een UPC Digitale TV HD-abonnement, krijgen zij deze in bruikleen.

De HD-zenders die UPC momenteel als onderdeel van al haar HD-abonnementen aanbiedt, zijn Discovery Channel HD en National Geographic HD. UPC streeft er naar om op korte termijn meer HD-zenders aan te bieden. Klanten bestellen de HD-zenders Film1 en Sport1 los van de nieuwe HD-abonnementen. Genoemde prijzen van de HD-abonnementen zijn aanvullend op het analoge kabeltarief. De exacte voorwaarden en inhoud van de abonnementen zijn te vinden op www.upc.nl/televisie/hdtv.

Bron: UPC