CookiesVodafone stapt in TV over glasfiber

15 augustus 2011 10:16 door Hans Wind

Vodafone stapt in TV over glasfiberVodafone Nederland gaat vanaf vandaag Thuis Internet, Bellen en TV via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aanbieden. KPN heeft er daarmee een concurrent op het open glasvezelnetwerk bij. Vodafone zal door middel van vraagbundeling in negen nieuwe plaatsen starten. Vanaf oktober verwacht de telecomaanbieder ook binnen de reeds aangesloten plaatsen van het Reggefiber FttH netwerk actief te zijn.

De consument krijgt met het Vodafone glasvezel aanbod naast KPN en providers als bijvoorbeeld Tweak, Concepts ICT, KickXL en XMS meer keuze op het glasvezelnetwerk. Vodafone biedt verschillende digitale diensten met internetsnelheden van 30, 50 en 100 Mbps. Opvallend is wel dat Vodafone zelf nog geen operator wordt maar gebruik maakt van de KPN als operator.

Basispakket

Het basispakket heeft meer dan zestig tv-zenders, waarvan er twintig in full HD TV kwaliteit beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er interactieve diensten beschikbaar zoals Uitzending gemist en video on demand. Consumenten krijgen er bovendien een analoge televisie signaal bij, zodat zij ook op andere toestellen in huis tv kunnen blijven kijken. Per maand kosten deze pakketten met snelheden van 30, 50 en 100 Mbps respectievelijk 49,95, 59,95 en 74,95 euro. Bij het pakket krijgt de consument een draadloze router in bruikleen. Met dergelijke prijzen kan Vodafone, naar eigen zeggen, goed concurreren gezien het feit dat KPN in het standaardtarief 5 tot 10 euro duurder is. Daarnaast heeft Vodafone ook meer HD TV zenders en analoge TV in haar aanbod verwerkt.

Voor haar televisieaanbod maakt Vodafone gebruik van Glashart Media, een organisatie die diverse televisiediensten op het Reggefiber netwerk aanbied. Vodafone is voornemens vanaf 2012 het televisieaanbod ook op haar bestaande DSL producten te gaan aanbieden.

Gemeenten

De gemeenten waar Vodafone zijn diensten als eerste via vraagbundeling aanbiedt, zijn Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. Glasvezel zal in deze gemeenten ontsloten worden nadat minimaal 30% van de huishoudens zich voor één van de providers zoals Vodafone heeft aangemeld.

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland zegt: “Met het aanbod van Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV zet Vodafone een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen. Door onze diensten nu ook via glasvezel op de consumentenmarkt aan te bieden, kunnen huishoudens gebruikmaken van hogere internetsnelheden en met nog betere kwaliteit dan ze al van Vodafone gewend zijn voor mobiele telefonie.”

Bron: Vodafone