CookiesWarner Bros kiest definitief voor Blu-ray Disc

5 januari 2008 09:30 door Hans Wind

Warner Bros kiest definitief voor Blu-ray DiscDe eindeloze strijd om de macht in de HD Disc markt lijkt in een eindfase te komen nu Warner Bros heeft bekendgemaakt dat het bedrijf definitief en exclusief gekozen heeft voor Blu-ray Disc als drager voor HDTV kwaliteit film.

De hoogste baas van het bedrijf, CEO Barry Meyer, maakte gisteren bekend dat het bedrijf die keus gemaakt heeft in het belang van de klant. Volgens Meyer is dit een strategische keus om te zorgen dat de klant krijgt waarom hij vraagt. De toekomst van HD zou volgens hem wel eens in gevaar kunnen komen als de onduidelijkheid over formaten nog langer blijft bestaan.

Tot nu toe leverde Warner Bros haar films zowel in HD DVD als Blu-ray formaat maar daar komt dus later dit jaar een einde aan.

Volgens Kevin Tsujihara, President van Warner Bros, heeft de formaten strijd geleid tot veel verwarring bij consumenten en is daardoor massale acceptatie van HD nog niet gelukt. Volgens hem heeft de consument inmiddels duidelijk gekozen en Warner Bros zal die keuze dan ook respecteren.

Bron: Warner Bros

Het zal duidelijk zijn dat deze keuze van Warner Bros een fikse klap is voor HD DVD zo vlak voor de start van de grootste consumenten electronika beurs CES, die op 7 januari start in Las Vegas.