CookiesWat is de beste dashcam

8 juni 2015 09:47 door Hans Wind

DashcamVolgens een bericht in de Telegraaf van vandaag “juicht” de politie het gebruik van een dashcam toe. Ook justitie en verzekeringsmaatschappijen zouden, volgens hetzelfde dagblad, blij zijn met het toenemend gebruik van deze videocamera’s die op het dashboard of de voorruit van een auto geplaatst kunnen worden. Grappig genoeg heeft de krant “toevallig” de dag na het genoemde artikel een lezersaanbieding van – u raadt het al – een dashcam. Je kunt je daarbij natuurlijk wel afvragen of grootschalig gebruik van een dashcam gewenst is vanuit privacy overwegingen.

Mede naar aanleiding van het krantenartikel vragen we ons af: wat is de beste dashcam en waar moet u op letten bij de aanschaf.

Helaas hebben we zelf geen dashcams getest maar om toch een indicatie te geven kunt u een blik op de Kieskeurig website werpen om te zien welke cams er zijn en hoe die door de consument beoordeeld worden.

Bij de aanschaf van een dashcam is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

• Wat is de resolutie van de dashcam? Een camera met hogere resolutie biedt natuurllijk meer kans op kenteken- of gezichtsherkenning.

• Beeldstabilisatie kan nuttig zijn. Door trillingen van de auto kan bewegingsonscherpte optreden.

• Wat is de batterijduur en/of is er een voorziening aanwezig om de dashcam aan te sluiten op de stroomvoorziening van de auto?

• Soms heeft een dashcam een voor- en achtercamera. Dat kan handig zijn als u meer van de rijomgeving wilt vastleggen.

• Hoeveel intern geheugen heeft de dashcam en welke maximale grootte wordt ondersteund voor een geheugenkaart?

Helaas zijn er nog maar weinig consumenten die op Kieskeurig hun review hebben geplaatst en dat maakt het moeilijk om aan te geven wat de consument nu de beste dashcam vindt. Het aantal reviews zal hopelijk snel hoger worden.