CookiesWD TV HD Media Player introductie

15 november 2008 09:14 door Hans Wind

WD TV HD Media Player introductieWestern Digital Corp.® biedt met de nieuwe WD TV HD Media Player de mogelijkheid om digitale mediabestanden direct in Full-HD (High-Definition) af te spelen op een HDTV. In een handomdraai is de WD TV HD aangesloten op een tv of hometheater. Dat maakt het uiterst eenvoudig om digitale bestanden, zoals films, muziek en foto’s, direct af te spelen vanaf opslagapparatuur met USB-aansluiting.

Deze oplossing is volgens de fabrikant bij uitstek geschikt voor My Passport USB-harddisks, maar ondersteunt ook andere opslagapparaten.

Consumenten hebben dit jaar bijna 334 miljoen GB aan foto’s en meer dan 3,1 miljard GB aan video’s opgeslagen op desktops en laptops. Dat meldt onderzoeksbureau IDC. Het bureau verwacht dat dit in 2010 gestegen is tot respectievelijk 400 miljoen GB (foto’s) en 5,8 miljard GB (video).

WD TV HD Media Player achterkantOm deze data te kunnen bekijken en afspelen op hun tv, halen consumenten allerlei capriolen uit. Ze kopiéren afbeeldingen en films op meerdere cd’s of dvd’s. Soms verbinden ze hun pc of laptop via kabels of complexe thuisnetwerkoplossing met een tv-toestel. De WD TV HD Media Player maakt hieraan voorgoed een einde. Met dit stijlvol vormgegeven apparaat hebben consumenten via het hd tv-scherm eenvoudig toegang tot al hun HD-bestanden.

Op de WD TV HD Media Player zijn eenvoudig tot maximaal twee My Passport USB-harddisks of andere USB-opslagapparaten aan te sluiten. Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers door het HD on-screen menu navigeren en bestanden bekijken en afspelen. De bestanden selecteren ze via bestandsnaam, icoon, foto, album- of filmcover. Met de automatische mediacontrole kunnen gebruikers bestanden indelen in mediatype, ongeacht waar de bestanden op de harde schijf staan. De My Passport-harddisks zijn uitermate geschikt voor deze toepassing, aangezien ze een opslagcapaciteit hebben van maar liefst 500 GB.

WD TV HD Media Player WDAVN00 specificaties
• Ondersteunde bestandsformaten
– Muziek: MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
– Foto: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
– Video: MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264), MTS, TP, TS
– Playlist: PLS, M3U, WPL
– Ondertitels: SRT (UTF-8), SMI, SUB, ASS, SSA
Opmerkingen bij bestandsformaten:
– MPEG2/4, H.264, en WMV9 worden ondersteund tot 1920x1080p 24fps, 1920x1080i 30fps, 1280x720p 60fps resolutie
– Een audio versterker is nodig voor surround sound output. AAC/Dolby Digital decodeert alleen in 2 kanaals
– JPEG ondersteunt geen CMYK of loss less.
– BMP alleen ongecomprimeerd.
– TIF/TIFF alleen enkellaags.
• Niet ondersteunde bestandsformaten
– Beschermde content zoals films of muziek uit iTunes® Store, Cinema Now, Movielink®, Amazon Unbox™, en Vongo®
• Ondersteuning voor alle types USB-harde schijven, maar ook voor digitale camera’s, videocamera’s en draagbare mediaspelers.
• Externe Drive formaten die worden ondersteund
– FAT32, NTFS, HFS+ (geen journaling)
• Full-HD videoafspeelmogelijkheden en navigatie.
• Gebruiksvriendelijke afstandsbediening.
• Dock-&-Play-functionaliteit: de gebruiker hoeft alleen maar een harde schijf aan te sluiten en het systeem doet de rest.
• WD Media Library: mogelijkheid om te zoeken op genre, titel, artiest, bestandsnaam en gedeeltelijke bestandsnaam.
• Mogelijkheid om zelf diashows van foto’s te maken, inclusief inzoomen en foto’s zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent bekeken en datum.
• Alle basismogelijkheden voor het bekijken van films, zoals snel door- en terugspoelen, pauzeren, inzoomen, ondertiteling selecteren en zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent afgespeeld en datum.
• Alle basismogelijkheden voor het afspelen van muziek, waaronder snel door- en terugspoelen, pauzeren, shuffle, herhaal en zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent beluisterd en datum.
• Twee USB-poorten voor het gelijktijdig aansluiten van twee USB-opslagapparaten. De WD Media Library zoekt gelijktijdig op beide apparaten.
HDMI-poort (High-Definition Multimedia Interface) voor aansluiting op HD-tv-toestel of HD-hometheater.
• Gratis ArcSoft MediaConverter 2.5-software voor het eenvoudig converteren van foto’s en video- en muziekbestanden in formaten die zijn geoptimaliseerd voor de WD TV HD Media Player.
• Zeer compact ontwerp (hoog 40 mm, diep 100 mm, breed 125,5 mm)
• Gewicht 303 gram
• Een jaar garantie.

WD TV HD Media Player prijs en beschikbaarheid
De WD TV HD Media Player is vanaf nu verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 99,- incl. btw.
Voor een actuele WD TV HD Media Player prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Western Digital

Update 30 december 2008: Lees ook ons artikel WD TV HD Media Player review.