CookiesWD TV Live Hub mediacenter introductie

17 november 2010 20:01 door Hans Wind

WD TV Live Hub mediacenter introductieWestern Digital introduceert vandaag het WD TV Live Hub mediacenter, een Full-HD 1080p mediaspeler met ingebouwde 1 terabyte (TB) netwerkschijf die de gebruiker in staat stelt al zijn persoonlijke beeld- en geluidsmateriaal af te spelen op elk beeldscherm of HDTV in de woning.

Het WD TV Live Hub mediacenter biedt volgens de fabrikant een totaal nieuwe media-ervaring binnen de WD TV productlijn, inclusief online sociale interactie via Facebook.

Het WD TV Live Hub mediacenter is geschikt voor het afspelen van een breed gamma van bestandstypen, waaronder gangbare Full-HD 1080p videoformaten als .mkv, .mp4 en .mov. De geïntegreerde, compacte en stille 1 TB harddisk maakt het mogelijk digitale media van diverse bronnen op één centrale plaats op te slaan en in HDTV beeldkwaliteit weer te geven.

Digitaal beeld- en geluidsmateriaal kan eenvoudig op de interne schijf worden overgezet vanuit gedeelde mappen op pc of Mac via een netwerkverbinding of direct van een externe harddisk, USB-stick, camcorder of camera, aan te sluiten op een van de beide USB-poorten. Videostreaming is ook mogelijk vanaf een home netwerkschijf met DLNA/UPnP™ serverfunctionaliteit zoals de onlangs aangekondigde My Book Live Home Network Drive.

De WD TV Live Hub fungeert ook als mediaserver: HD video, audio en foto’s op de ingebouwde harde schijf kunnen worden weergegeven op elke DLNA/UPnP-compatibele tv of multimediaspeler, overal in huis, bijvoorbeeld op een WD TV Live HD media player, een aangesloten HD TV, Xbox 360 en PlayStation 3. Streaming vanaf de WD TV Live Hub is ook mogelijk naar iPad, iPhone of Android smartphone, maar daar zijn dan wel extra applicaties voor nodig.

Daarnaast beschikt de WD TV Live Hub over functies voor integratie met Facebook, waardoor de gebruiker foto’s en video’s direct kan uploaden, delen en bekijken en de laatste berichten kan lezen van vrienden en bekenden – gewoon op de breedbeeld tv. Ook filmpjes bekijken op YouTube en foto’s op Flickr behoort tot de mogelijkheden, net als bekijken van plaatselijke en internationale weerberichten op AccuWeather.com, en de dagelijkse MediaFly video podcasts van CNN, NBC, MTV en ESPN.

Met de volledig aanpasbare WD TV Live Hub gebruikersinterface kan iedereen zijn eigen schermachtergrond en -thema kiezen, favorieten opslaan en beoordelingen van content vastleggen. Voor eenvoudige tekstinvoer, bijvoorbeeld bij zoekopdrachten of interactie met YouTube en Facebook kan gebruik worden gemaakt van een standaard of draadloos (USB-)toetsenbord.

“Het nieuwe WD TV Live Hub mediacenter is te vergelijken met een persoonlijke media-jukebox waarin plaats is voor de volledige individuele contentcollectie die, samen met het beste wat internet te bieden heeft, op elk beeldscherm, ook de grootste breedbeeld tv, perfect kan worden weergegeven,” zegt Dale Pistilli, vice-president marketing van de Western Digital merkproductgroep. “Het WD TV Live Hub mediacenter betekent een totaal nieuwe ervaring in home entertainment waarin verschillende vormen van persoonlijke en van internet afkomstige content tegelijkertijd kunnen worden weergegeven in verschillende vertrekken van het huis. Je kunt bijvoorbeeld in de huiskamer een YouTube video bekijken op de HD televisie, terwijl je op zolder je vakantiefoto’s deelt met familieleden en vrienden.”

Andere belangrijke functies en kenmerken van het WD TV Live Hub mediacenter
Ondersteunde bestandsformaten
• Video: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
• Foto: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
• Audio: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
• Playlist: PLS, M3U, WPL
• Ondertitels: SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

Niet ondersteunde bestandsformaten
• Premium content zoals film en muziek uit de iTunes Store, Cinema Now, Movielink, Amazon Unbox en Vongo

Aansluitingen
• Gigabit Ethernet, USB 2.0, HDMI, Composiet A/V, Component video, Optische audio

Overig
• Compatibel met vrijwel alle televisietoestellen dankzij de HDMI 1.4 video en componentvideo output
• Automatische synchronisatie van gedeelde mediamappen op via het netwerk verbonden pc of Mac met de interne harde schijf voor directe weergave van nieuwe content
• Volledig aanpasbare gebruikersinterface en programmeerbare afstandsbediening
• WiFi-voorbereid (via optionele adapter)
• 2 jaar beperkte garantie in de EMEA-landen.

Afmetingen
• Hoogte: 31,75 mm
• Diepte: 198 mm

Capaciteit en compatibiliteit
Het WD TV Live Hub mediacenter is verkrijgbaar met een harde schijf met 1 TB (terabyte) opslagcapaciteit en ondersteunt een breed gamma van gangbare bestandsformaten, waaronder die van de meeste HD camcorders. Het mediacenter is ook compatibel met Windows 7, inclusief de daarin opgenomen Play To-functie, en met alle DLNA/UPnP-apparatuur.

WD TV Live Hub prijs en beschikbaarheid
Het WD TV Live Hub mediacenter vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219 Euro.

Bron: Western Digital


WD TV Live Hub prijs vergelijking