CookiesWebwereld start met videokanalen

25 november 2009 13:53 door Hans Wind

Webwereld start met videokanalenVandaag start Webwereld met videokanalen over de belangrijkste topics van Webwereld. De videokanalen bevatten door de redactie geselecteerde video’s afkomstig van verschillende populaire videowebsites die voor topics als IT-beheer, mobiel, software en management van belang zijn. Voor het verzamelen van deze video’s wordt de technologie van Dik.nl gebruikt.

Het aanbod van online video wordt steeds groter waarmee het ook steeds moeilijker wordt op het internet de belangrijkste video’s over een bepaald vakgebied te vinden. Webwereld gaat met de lancering van deze kanalen bezoekers helpen het kaf van het koren te scheiden. De video’s die in de Webwereld videokanalen worden geplaatst zijn gekozen door de Webwereld redactie en staan garant voor kwaliteit en inhoud.

Het is voor de redactie mogelijk video’s van uiteenlopende videowebsites te integreren in de videokanalen. Daarmee zijn ze niet gebonden aan één aanbieder van video’s wat een kwaliteitsverhogende werking heeft. Voor de opbouw en management van de Webwereld-kanalen wordt de videotechnologie van Dik.nl ingezet.

Bij ieder artikel op Webwereld is het nu mogelijk voor de redactie een groep video’s toe te voegen. Hiermee kan de redactie bij de bespreking van een dienst, bedrijf of gadget direct de relevante video’s toevoegen afkomstig van YouTube, Dailymotion, Vimeo, Blip.tv en 25 andere videobronnen.

Tom Sanders hoofdredacteur Webwereld: “Voor ons is het belangrijk lezers een zo goed mogelijk beeld te geven wat er gebeurd in ons vakgebied. Video wordt daar een steeds belangrijker onderdeel van. Met deze videokanalen zijn wij in staat onze lezers een kwalitatief hoog overzicht te bieden van de video’s die voor hun vakgebied belangrijk is. Dik.nl is hiervoor een fantastisch product die het vinden en managen van dit soort kanalen onvoorstelbaar makkelijk maakt.”

Vincent Everts CEO Dik.nl: “Voor ons is het een eer om met een website als Webwereld te kunnen samenwerken. Video is van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Met Dik.nl wordt het voor Webwereld eenvoudiger de meest relevante video’s te vinden en te publiceren in kanalen. Voor Webwereld hebben wij een kanaalwidget ontwikkeld waarmee video’s afkomstig van 30 verschillende videosites naadloos geïntegreerd kunnen worden. Met Dik.nl gaat Webwereld de lezers van Webwereld de beste video’s van het internet presenteren.”

Een aantal van de gebruikte kanalen biedt video in HDTV kwaliteit zoals bijvoorbeeld YouTube, Vimeo HD, Blip HD en yubby.

Bron: Webwereld