CookiesDe wereld draait door in HQ kwaliteit

7 oktober 2009 17:11 door Hans Wind

De wereld draait door in HQ kwaliteitVanaf vandaag, 7 oktober 2009, kunt u het bekende VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ op Internet in zogenaamde HQ (High Quality)formaat terugkijken dankzij een nieuwe player op de DWDD-website.

De VARA is hiermee naar eigen zeggen de eerste omroep die fragmenten én uitzendingen in High Quality (HQ) gratis aanbiedt. De player is volgens deze omroep de eerste stap om alle online VARA content in superieure kwaliteit beschikbaar te maken. Tegelijkertijd introduceert de VARA ook een DWDD iPhone applicatie waarmee uitzendingen kunnen worden bekeken.

De DWDD-player is volgens de VARA de eerste in haar soort waarop tv-uitzendingen in deze hoge kwaliteit wordt aangeboden. De afdeling Nieuwe Media van de VARA zal in de komende tijd steeds meer videofragmenten op haar verschillende websites toevoegen aan dit nieuwe format.

“De VARA streeft er altijd naar om de beste kwaliteit te bieden aan haar kijkers en bezoekers. Dat geldt natuurlijk ook voor video. Met de HQ-uitzendingen van DWDD zetten we de eerste stap om het kijkplezier van ons online publiek te optimaliseren”, licht hoofd Nieuwe Media Edwin Valent toe.

De kwaliteit van de uitzendingen die online wordt geboden overtreft hiermee de kwaliteit van de reguliere TV-uitzendingen maar is nog geen HDTV kwaliteit. Mocht de computer of internetverbinding nog niet dergelijke hoge kwaliteit streams aankunnen, dan biedt de nieuwe player de mogelijkheid te kiezen voor een minder zware, standaard kwaliteit.
Voor de liefhebbers nog even de details:
• HQ: H.264/MP4, 720×400, 1500kbps, suffix -hq
• LQ: H.264/MP4, 640×360, 848kbps

‘De Wereld Draait Door’ is daarnaast sinds vandaag ook via de iPhone en iPod Touch terug te zien. Dankzij een nieuwe applicatie kan op elk gewenst moment de 5-minuten versie of de gehele uitzending van DWDD worden bekeken. “Onze 5-minuten DWDD-versie is op alle platforms een groot succes en we kregen zodoende vele verzoeken van kijkers voor een iPhone variant. Met deze nieuwe applicatie komen we aan deze wens tegemoet en breiden we dat zelfs uit met de hele uitzending.”, aldus Edwin Valent.

Ga naar http://dwdd.vara.nl voor de nieuwe HQ De Wereld Draait Door-Player.

De DWDD iPhone applicatie is te downloaden in de Apple App Store, of kijk op http://webservices.vara.nl voor meer informatie.

Bron: Vara