CookiesWestern Digital 2TB harddisk introductie

27 januari 2009 14:50 door Hans Wind

Western Digital 2TB harddisk introductieWestern Digital introduceert de eerste harde schijf met 2 TB capaciteit: de WD Caviar Green 2 TB. De harde schijf is de nieuwste toevoeging op de milieuvriendelijke, koele en stille WD Caviar Green-productlijn. Het nieuwe 3,5-inch platform is gebaseerd op de vooraanstaande 500 GB per platter-technologie (met 400 Gb/in2 areal density) van WD, met 32 MB cache.

Externe harde schijven zijn dé oplossing voor het opslaan en beheren van complete mediatheken. De WD My Book-serie is een van de eerste externe harde schijven waarin de Caviar Green 2 TB gebruikt wordt. De WD Caviar Green is een van de meest succesvolle productlijnen van WD in de afgelopen periode. Met de derde-generatie GreenPower-technologie, en met nu 2 TB aan betrouwbare opslagruimte, is de schijf perfect voor het opslaan van zware bestanden. De WD Caviar Green-drives zijn ontworpen voor gebruik in externe harde schijven met USB/FireWire/eSATA, desktop-pc’s, werkstations en desktop RAID-omgevingen.

“Terwijl sommige spelers in de branche zich afvroegen of consumenten überhaupt zaten te wachten op een schijf met 1 TB, kent tien procent van de verkoop van 3,5-inch-schijven al een capaciteit van 1 TB of meer. De grote opslagcapaciteit komt tegemoet aan veeleisende videoapplicaties en groeiende mediatheken van consumenten”, zegt Mark Geenen, President van Trend Focus, een vooraanstaand marktonderzoekbureau in de dataopslagbranche.

“Energie besparen zonder vermindering van opslagcapaciteit: dat is wat consumenten willen en veel bedrijven tegenwoordig simpelweg nodig hebben. Met de introductie van de WD Caviar Green 2 TB krijgen klanten de extra capaciteit die vereist is om zware programma’s en digitale bestanden in hoge resolutie aan te kunnen. Tegelijkertijd verbruiken ze minder stroom dan schijven met dezelfde capaciteit en snelheden”, zegt Jim Morris, Senior Vice-President en General Manager van de divisie Client Systems van WD.

De geavanceerde technologieén die zorgen voor de snelheid, capaciteit en prestaties van de Caviar Green 1,5 TB en 2 TB, zijn de volgende.

StableTrac™ ”“ de motorschacht is aan beide kanten beveiligd om trillingen te minimaliseren en de platters te stabiliseren voor precieze tracking tijdens het lezen of schrijven.
IntelliPower™ ”“ een uitgebalanceerde combinatie van draaisnelheid, overdrachtssnelheid en het cachen van algoritmen voor zowel energiebesparing als consistente prestaties.
IntelliSeek™ ”“ IntelliSeek-technologie berekent de optimale zoeksnelheid. Dit resulteert in een laag energieverbruik en uitzonderlijk weinig geluid en trillingen.
NoTouch Ramp Load-technologie™ ”“ de opnamekop raakt de schijfmedia nooit aan. Dit vermindert slijtage van de opnamekop en de media. Daarnaast is de schijf beter beschermd tijdens vervoer.

WD Caviar Green 2 TB prijs en beschikbaarheid
De WD Caviar Green 2 TB is vanaf eind januari 2009 verkrijgbaar bij geselecteerde resellers en distributeurs. De consumentenadviesprijs van de WD Caviar Green 2 TB is 299 euro incl. btw.

Bron: Western Digital