CookiesWimbledon uitgebreid bij Sport1 en ook in HD

12 juni 2008 10:36 door Hans Wind

Wimbledon uitgebreid bij Sport1 en ook in HDSport is natuurlijk al heel lang populair op de TV maar betekent vooral ook de laatste tijd nog eens een belangrijke stimulans voor HDTV. De komende tijd kunnen we ons hart ophalen met het EK voetbal, de Olympische spelen en de Tour de France.

Vanaf 23 juni aanstaande richt Sport1 weer uitgebreid haar vizier op het belangrijkste Grand Slam-tennistoernooi ter wereld: Wimbledon. Tot en met 6 juli doet Sport1 iedere dag van 13.00 tot in elk geval 20.00 uur uitgebreid én live verslag vanaf het heilige Engelse gras.

Sport1 heeft de beschikking over maar liefst acht kanalen en een HDTV kanaal in 720p formaat.

Met grote regelmaat verzorgt Sport1 uitzendingen op de verschillende kanalen. Zowel doordeweeks, in weekenduitzendingen als bij speciale evenementen worden extra kanalen, Sport1 Extra genaamd, geopend. Kijkers kunnen dan dus zélf kiezen welke wedstrijd zij willen volgen en zijn niet meer gebonden aan het beperkte aanbod van een enkele zender. Een prettige bijkomstigheid is dat u op Sport1 niet of nauwelijks last heeft van hinderlijke reclame onderbrekingen.

Tijdens het Wimbledon toernooi zal er er bij Sport1 in totaal ruim 500 uur live tennis te zien zijn waarbij dan ook alle acht beschikbare kanalen worden ingezet om de tegelijk gespeelde wedstrijden uit te zenden. Hierdoor kan de kijker zelf kiezen welke van de acht wedstrijden hij op dat moment wil volgen.

Alle wedstrijden zullen in het breedbeeldformaat 16:9 te zien zijn. Daarnaast levert Sport1 op haar HD TV-kanaal de wedstrijden vanaf het Centre Court en Court1. Na afloop van de wedstrijden worden de verschillende spelers geïnterviewd.

Het live commentaar op Sport1 wordt vakkundig verzorgd door oud-proftennissers, oud-Wimbledonspelers en Davis Cup captain Jan Siemerink, Kristie Boogert en Marcella Mesker. Zij worden ondersteund door Evert Schneider en Theo Bakker.

De kanshebbers bij de heren op dit toernooi zijn zeker Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal. Uiteraard wordt Robin Haase, die dit jaar voor de eerste keer in het hoofdtoernooi staat, op de voet gevolgd. “Tegen Federer op gras spelen, is met een 1-0 achterstand beginnen”, aldus Boogert. “Hij wil het record van 14 gewonnen Grand Slams van Pete Sampras verbeteren. Omdat hij nu op 12 staat, is het daarbij van belang dat hij Wimbledon wint!”.

Wat meer informatie over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale TV-zender van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores.

Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Hiervoor is uiteraard wel een geschikte HD decoder noodzakelijk. U kunt Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2.

CanalDigitaal biedt via de satelliet alleen het Sport1 hoofdkanaal aan in het combinatiepakket Film1+ Sport1 en deze zender is op dit moment niet in HD kwaliteit.