CookiesWindows 7 Release Candidate beschikbaar

1 mei 2009 14:26 door Hans Wind

Windows 7 Release Candidate beschikbaarDe Windows 7 Release Candidate (RC) is sinds gisteren beschikbaar voor bètatesters, MSDN- en TechNet-abonnees en vanaf 5 mei kan iedere geïnteresseerde de RC downloaden van www.microsoft.nl/windows7.

Met de beschikbaarheid van de Release Candidate komt Windows 7 in de laatste testfase. In deze versie is de uitgebreide terugkoppeling van bètatesters verwerkt en zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd vergeleken met de bètaversie die begin dit jaar beschikbaar kwam. Zie hiervoor ook het videobericht van Microsoft Nederland.

De Release Candidate bevat een groot aantal verbeteringen waaronder ook twee nieuwe functionaliteiten: Remote Media Streaming en Windows XP Mode. Met Remote Media Streaming kan een gebruiker op afstand via internet veilige toegang krijgen tot opgeslagen digitale media (video, geluid, foto’s, opgenomen tv etc.) op de pc thuis.

De Windows XP Mode is met name bedoeld voor kleine bedrijven die oudere XP-programma’s gebruiken en willen overstappen op Windows 7. Met de Windows XP Mode kunnen programma’s die alleen werken met Windows XP toch met Windows 7 gebruikt worden.

Wie met de Release Candidate van Windows 7 aan de slag wil en Windows 7 bèta draait zal een zogeheten ‘clean install’ (geheel nieuwe installatie) moeten uitvoeren. Vanaf Windows Vista kan men upgraden naar Windows 7, met behoud van de geïnstalleerd programma’s en instellingen. Microsoft heeft hiervoor een instructievideo gemaakt die de keuzes voor het installatieproces toont van zowel Windows 7 Beta als Windows Vista.

Bètatesters, MSDN- en TechNet-abonnees kunnen Windows 7 RC downloaden via de desbetreffende websites. Vanaf 5 mei kan iedere geïnteresseerde dat doen vanaf: www.microsoft.nl/windows7.

Onze eerste indrukken van Windows 7 zijn in elk geval zeer positief. Bijzonder stabiel en flitsend wat betreft de responsetijden. We houden u op de hoogte wanneer we Windows 7 Media Center uitgebreidhebben getest.