CookiesWireless HDMI annonceringen

16 januari 2007 10:44 door Hans Wind

Philips SWW1800 draadloos HDMIIn het annonceringsgeweld tijdens een beurs als de CES ontsnapt wel eens een onderwerp aan onze aandacht. In dit geval was dat de introductie van de Philips SWW1800 HDMI zender-ontvanger combinatie. Hiermee kan ongecomprimeerd HDMI signaal over korte afstand draadloos worden verzonden over een Ultrabreedband ( een Bluetooth variant ) verbinding waarbij, volgens de leverancier, geen storing optreed door andere draadloze en elektrische apparaten. De apparatuur zal de nieuwe HDMI 1.3 standaard ondersteunen.

De nieuwe apparatuur zal rond mei in de VS beschikbaar komen met een adviesprijs van rond de 300 dollar. Met dergelijke draadloze techniek is een HDTV scherm zonder een storend HDMI snoer aan de wand te hangen wanneer tenminste ook het electriciteitssnoer netjes in de muur is weggewerkt.


Overigens was Philips niet het enige bedrijf dat draadloos HDMI annonceerde op de beurs. Ook Asus annonceerde dergelijke apparatuur waarin gebruik wordt gemaakt van technologie van Tzero and Analog Devices waarbij echter wel gebruik wordt gemaakt van compressie van het HDMI signaal.

Opvallend feit is dat de organisatie die als doelstelling heeft om draadloos HDTV signaal mogelijk te maken nog geen annonceringen gedaan heeft op de laatste CES. Het gaat hier om WirelessHD waarin de bedrijven LG Electronics, Matsushita Electric (Panasonic), NEC, Samsung, Sony en Toshiba in combinatie met SiBEAM samenwerken.