CookiesWirelessHD 1.0 specificatie gereed voor implementatie

3 januari 2008 11:29 door Hans Wind

WirelessHD 1.0 specificatie gereed voor implementatieDe WirelessHD standaard, opgezet door Intel, LG, Matsushita (Panasonic), NEC, Samsung, SiBEAM, Sony en Toshiba, annonceert vandaag dat de eerste specificatie voor draadloos breedband transport van HDTV kwaliteit video gereed is om begin van dit jaar in gebruik te worden genomen.

Sinds de introductie van Wireless HD in oktober 2006 is het aantal bedrijven dat WirelessHD ondersteunt aangegroeid tot zo’n 40 stuks. Daarnaast hebben bedrijven meegewerkt met technische kennis op het gebied van bescherming van de content binnen de WirelessHD 1.0 standaard zoals de Motion Picture Association of America (MPAA) en Digital Transmission Licensing Administrator (DTLA).

WirelessHD of kortweg WiHD™, is een nieuwe daadloze HD digitale koppelingsstandaard die werkt binnen de vrije en wereldwijd beschikbare 60 GHz frequentie. De standaard is de eerste die gebruik maakt van deze bandbreedte voor consumenten toepassingen en is bruikbaar voor een breed scala van apparaten zoals HD TV, HD spelers zoals Blu-ray en HD DVD, set-top boxen of decoders, camcorders, spel consoles en dergelijke.