CookiesWorldTV gaat wereldwijd

7 december 2007 10:03 door Hans Wind

WorldTV gaat wereldwijdDe nieuwe online video service WorldTV gaat wereldwijd haar diensten aanbieden om gebruikers in staat te stellen zelf hun persoonlijk televisie station op te zetten en te beheren.

Met WorldTV, kan iedereen op een eenvoudige manier een eigen schermvullend, eventueel HD, video kanaal starten en daar video materiaal op zetten van de bronnen die wereldwijd op Internet beschikbaar. Uiteraard zullen daarbij de Copyright rechten wel in de gaten moeten worden gehouden.(red.)

Het bedrijf kondigde vandaag aan dat de mogelijkheden van de site zullen worden uitgebreid met de Franse, Spaanse, Portugese en Russische taal, waarbij in de komende maanden nog meer talen zullen volgen. Daarnaast annonceerde WorldTV haar wereldkaart waarmee gebruikers via een eenvoudige klik op de kaart de kanalen kunnen zien die voor een land beschikbaar zijn.

“Met letterlijk miljoenen videos beschikbaar vanuit de hele wereld hebben mensen een manier nodig om te stroomlijnen wat voor hen relevant is en om hun favotieten vervolgens eenvoudig toegankelijk te maken voor vrienden en familieleden,” zei Alx Klive, CEO en oprichter.

WorldTV maakt van haar gebruikers professionele televisie programmamakers, door hen de eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen aan te bieden waarmee ze hun favoriete video clips in hun TV kanaal met eigen naam en logo kunnen opnemen. Door middel van een op Flash gebaseerde interface kan iedereen met een paar muisbewegingen (drag en drop) materiaal toevoegen aan het kanaal.