CookieswwiTV portal met meer dan 1700 televisie zenders

16 november 2006 08:11 door Hans Wind

wwiTV LogoTelevisie kijken via het web groeit snel aan populariteit en er zijn dan ook steeds meer zenders via Internet te ontvangen. Een probleem daarbij is zo langzamerhand wel om het overzicht te houden in alle streams die nationaal en internationaal worden aangeboden. Al surfend op het web kwamen wij een zogenaamd portal tegen waar netjes geordend al meer dan 1700 zenders bij elkaar zijn gebracht.

De naam van deze site is wwiTV en de eigenaar van het gelijknamige bedrijf is de Nederlander Frank Huisman die tegenover HDTV Nieuws de volgende opmerkingen maakte over wwiTV: “Het idee om een Internet TV gids te maken onstond in 1996. Destijds zag ik NASA TV op postzegelformaat met Realplayer uitzenden (via een modemlijntje) en toen was ik overtuigd van het feit dat Internet TV een enorme toevlucht zou gaan nemen. In 1998 is de site wwiTV.com geboren. Destijds met tientallen TV zenders. Momenteel is het aanbod een stuk groter en het ziet er naar uit dat dit zal blijven toenemen in aantal en in kwaliteit.”


Op wwiTV zijn ook een paar experimentele HDTV zenders te vinden die 1500Kb/s of meer bandbreedte gebruiken voor hun streams. Een selectie van zenders die meer dan 200Kb/s gebruiken is hier te vinden.

Naast de televisie kanalen, die in allerlei logische indelingen worden gepresenteerd, zijn er ook nog eens 119 Teletekst nieuwsbronnen en 69 webcam streams opgenomen.

Al met al een echte aanrader voor de Internet televisie kijker.