CookiesXBOX krijgt films en TV shows in 1080p kwaliteit

2 juni 2009 09:39 door Hans Wind

XBOX krijgt films en TV shows in 1080p kwaliteitMicrosoft opende de Electronic Entertainment Expo (E3) met een Xbox 360 presentatie met de nodige nieuwtjes. Naast de annoncering van 10 nieuwe spellen, nieuwe mogelijkheden om met vrienden en bekenden te communiceren, spelbesturing met 3D lichaamsbewegingen en spraak, kondigde het bedrijf ook aan dat later dit jaar films en TV shows in 1080p HDTV kwaliteit zullen worden aangeboden via het Xbox LIVE social entertainment netwerk.

Met het zogenaamde “Project Natal” wordt het mogelijk om een spel te besturen met spraak en lichaamsbewegingen. Een camera registreert alle lichaamsbewegingen in 3D en het spel kan op die manier, en met spraak worden bestuurd. Een leuk introductie filmpje is hier te bekijken http://www.xbox.com/en-US/live/projectnatal/.

Xbox LIVE zal Facebook en Last.fm ondersteunen op de HDTV via de Xbox 360.

Voor ons was de grootste verrassing in de annonceringen het feit dat Microsoft film en TV show streaming zal gaan aanbieden in HD TV 1080p kwaliteit met 5.1 surround geluid. Bijzonder is ook dat Microsoft bekend maakte dat het aantal landen waarin deze diensten worden aangeboden zal groeien van 8 naar 18. Nieuwe landen zijn Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Nederland. Xbox LIVE leden in deze landen zullen toegang hebben tot 1080p video.

Bron: HDTV Origin


XBOX 360 Elite prijs vergelijking

XBOX 360 prijs vergelijking