CookiesXBOX 360 en HDMI FAQ

10 augustus 2007 19:47 door Hans Wind

XBOX 360 en HDMI FAQBijna dagelijks ontvangen we vragen over de beschikbaarheid van een HDMI aansluiting op de standaard XBOX en op het Internet circuleren allerlei wilde geruchten over dit onderwerp.

We hebben dus maar eens even contact opgenomen met Microsoft Corporation om te horen wat de formele antwoorden zijn op de vragen die we het meest voorgelegd krijgen.

Zoals eerder aangekondigd zal de XBOX 360 Elite verschijnen met een ingebouwde HDMI aansluiting maar in deze FAQ concentreren we ons dus nog even op de gewone XBOX 360.

John Porcaro, Group PR Manager voor de Xbox vertelde ons: “Ja, we bieden inderdaad een HDMI aansluiting aan voor de Xbox 360, simpelweg als een extra keuze voor Xbox 360 kopers. De detailhandel zal geleidelijk aan Xbox 360’s met HDMI op de markt brengen om aan de klantenvraag te voldoen.”

Vraag: Is er een specifieke groep serienummers waar we op moeten letten bij de aankoop van een XBOX 360, als het gaat om HDMI, of kunnen we er van uitgaan dat er een HDMI logo op de doos staat?
Antwoord: Xbox 360 consoles met een HDMI aansluiting zullen herkenbaar zijn aan het HDMI logo op de externe verpakking.

Vraag: Zullen de XBOXen die gerepareerd worden in verband met het zogenaamde 3-ring probleem vervangen worden door een witte XBOX met HDMI?
Antwoord: Nee. We proberen zoveel mogelijk de originele console te repareren.

Vraag: Wanneer verschijnt de XBOX met HDMI in Europa?
Antwoord: We zullen in de komende maanden beginnen met de verspreiding van XBOX modellen met HDMI in Europa. Verder kunnen we op dit moment helaas nog geen details geven wanneer en waar precies.

Vraag: Zal de zogenaamde Limited Edition Halo 3 box HDMI aan boord hebben?
Antwoord: Ja.

Vraag: Zal de nieuwe premium box andere updates hebben die vergelijkbaar zijn met de XBOX 360 Elite?
Antwoord: Behalve het feit dat de klant een HDMI aansluiting op de console zal aantreffen, zal de consument dezelfde spel- en ontspannings ervaring hebben als op de huidige Xbox 360 consoles.

Update 15 oktober 2007: Voor de klassieke XBOX 360 levert het bedrijf XCM inmiddels de XBOX 360 HDMI HDTV kabel.

XBOX 360 prijs vergelijking