CookiesXbox 360 wordt entertainmentconsole

26 november 2012 09:05 door Hans Wind

Xbox 360 wordt entertainmentconsoleHet lokale entertainment aanbod op de Xbox 360 console wordt verder uitgebreid. In navolging van de eerdere aankondiging van RTL XL, zijn nu ook de partnerships met lokale content aanbieders Eredivisie Live en Pathé Thuis bekendgemaakt.

In de rest van dit najaar en komend voorjaar zullen de diensten van deze Nederlandse entertainment partners kunnen worden verwacht op de Xbox 360. Met de toevoeging van dit aanbod zal het mogelijk zijn content van één van de zenders van RTL, voetbalwedstrijden en films te bekijken via de Xbox 360 console op de HD TV in je woonkamer. Ook zal het kijken van live televisie in de nabije toekomst mogelijk zijn.

Mede door de toevoeging van deze entertainment apps verandert het karakter van Xbox 360 steeds meer van een game- naar een entertainmentconsole. Al deze entertainment apps zul je kunnen besturen met een controller, maar ook zonder controller met een simpele handbeweging door de kracht van Kinect.

De volgende lokale partners zullen in de komende maanden een app lanceren op Xbox 360:

RTL XL

Het online videoaanbod van RTL. Bekijk alle RTL-programma’s wanneer het jou uitkomt op Xbox 360. Vanwege de Kinect ondersteuning is een afstandsbediening niet nodig. Daan de Lange, RTL Nederland: “We leven in een wereld waar video niet langer meer verbonden is aan één scherm. Wij geloven in open distributie van onze content. Mede door de cijfers en ervaringen van entertainmentaanbieders op Xbox 360 in het buitenland, hebben wij de keuze gemaakt voor een app op het Xbox platform. Door Xbox 360 kunnen we het bereik van RTL XL verder vergroten”

Eredivisie Live

Met de Eredivisie Live app op Xbox 360 bekijk je thuis live de wedstrijden van je favoriete club uit de Eredivisie of uit één van de andere competities in optimale kwaliteit. Je betaalt per wedstrijd en hebt dus geen abonnement nodig. Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Na de introductie van de Eredivisie Live app voor mobiele telefoons betekent de beschikbaarheid van onze app op Xbox 360, één van de grootste gaming platformen van Nederland, een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze multimediale strategie.”

Pathé Thuis

Met Pathé Thuis op Xbox 360 kijk je eenvoudig de nieuwste en beste films. Elke week komen er weer nieuwe films uit, ook in HD kwaliteit. Zo heb je eindeloos veel keuze en geniet je van films wanneer je wilt. “Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox 360 ondersteunen we onze strategie om op alle relevante plekken in het huishouden aanwezig te zijn. Als toevoeging op onze website en Smart TV apps is Xbox 360 dan ook een zeer belangrijke en onderscheidende uitrol. Pathé Thuis biedt hiermee een nieuw en lokaal video-on-demand platform voor alle Xbox 360-gebruikers”, aldus Judith Hordijk, Marketing Manager & Business Development bij Pathé Thuis.

Samen met de reeds beschikbare partner entertainment apps van onder andere YouTube, Dailymotion, MLB (baseball), NBA (basketbal), Muzu.tv (muziekvideo’s) en Wall Street Journal biedt Xbox 360 een gevarieerd entertainment aanbod.

Naast de lancering van nieuwe entertainment apps van partners, zijn in oktober al de volgende entertainment diensten beschikbaar gekomen op Xbox 360:

Xbox Music

Xbox Music, beschikbaar op Windows 8, Windows Phone 8 en Xbox 360, is een alles-in-één muziekdienst die je toegang geeft tot miljoenen nummers en duizenden artiesten, zowel streaming als download.

Xbox SmartGlass
Met de Xbox SmartGlass app verandert je telefoon, pc of tablet in een krachtig tweede scherm voor je Xbox 360. Xbox SmartGlass maakt van jouw mobiele apparaat een intelligente afstandsbediening of geeft je bijvoorbeeld achtergrondinformatie over de film waar je op dat moment naar kijkt. Xbox SmartGlass is niet alleen beschikbaar op Windows 8 maar ook op andere (mobiele) platformen.

Internet Explorer voor Xbox 360

Dankzij de kracht van Xbox 360 en de intelligentie van Xbox SmartGlass, kun je gemakkelijk op internet surfen op Xbox 360 en navigeren met behulp van mobiele apparaten. Of het nu een website is die je op het grote scherm wilt bekijken of een HD-video die je wilt delen in je woonkamer.

Binnenkort zal meer informatie volgen over de afzonderlijke entertainment apps en de mogelijkheid tot het kijken van live televisie.

Bron: Microsoft