CookiesXBOX 360 opnieuw in prijs verlaagd

12 maart 2008 16:58 door Hans Wind

XBOX 360 opnieuw in prijs verlaagdMicrosoft kondigt vandaag opnieuw een verlaging aan van de consumentenadviesprijs voor alle Xbox 360-spelcomputers in Europa. Nu het instapmodel een consumentenadviesprijs krijgt van €199,99, bereikt de Xbox 360 volgens Microsoft de massamarkt.

Vanaf vrijdag 14 maart zal de versie van de Xbox 360 met een 20GB harde schijf en een draadloze controller, een consumentenadviesprijs hebben van €269,99 – een verlaging van €80 ten opzichte van de huidige consumentenadviesprijs.

De XBOX 360 Elite, met een harde schijf van 120GB waarmee consumenten enorme hoeveelheden gedownloade content van Xbox LIVE Marketplace en eigen muziek op kunnen slaan, zal een consumentenadviesprijs krijgen van €369,99 – een verlaging van €80.

De XBOX 360 Arcade spelcomputer, perfect voor diegenen die graag hun eerste stap in de game- en entertainmentwereld van Xbox willen zetten, zal een consumentenadviesprijs krijgen van €199,99 – een prijsverlaging van €80.

Volgens Microsoft is de Xbox 360 is de nummer één next-generationspelcomputer in EMEA, met een aandeel van 42 procent van de huidige mark . Xbox 360 heeft volgens het bedrijf de grootste aantal verkochte games per spelcomputer (7,0) in Europa (PS3: 3.8; Wii: 3.5) na 26 maanden op de markt te zijn.

De nieuwe consumentenadviesprijzen zijn onderdeel van Microsofts strategie om het high-definiton gaming en -entertainment platform beschikbaar te stellen voor een nog breder publiek, met een aanbod voor iedereen.

XBOX 360 voor gezinnen
Xbox 360 groeit, net als een gezin, met het aanbieden van games en entertainment voor elk lid van het gezin – van films tot games tot muziekvideo’s.
Met meer dan 150 3+ geschatte games en een niet te evenaren ouderlijk toezicht, kunnen ouders gerust zijn wanneer hun kinderen op een Xbox 360 spelen.

Divers entertainment
Xbox 360 biedt een grote keuze in high-definition entertainment.
Xbox Live Video Store biedt een bredere variéteit aan films om te downloaden, zowel in HD als in SD, wat garant staat voor geweldige entertainment in de woonkamer.
Het is zowel gemakkelijk om video’s en foto’s te bekijken en te beleven op Xbox 360 als het draadloos verbinden met een Windows Media Center-computer om content te delen.

De games
Aan het einde van het jaar zullen er meer dan 1.000 games beschikbaar zijn op Xbox 360, met iets voor elk vaardigheidsniveau, interesse en smaak.
Nieuwe communitygames stellen gamers in staat om het beste van onafhankelijke games te testen, die zorgen voor innovatieve nieuwe manieren om te spelen en genieten.
Blockbuster franchises als Grand Theft Auto IV, met exclusieve downloadable verhaallijnen op Xbox LIVE, en Rock Band maken Xbox 360 deze lente the place to be.

De Xbox 360 exclusieve games voor 2008, waaronder Fable 2, Gears of War 2 en Too Human, zetten nieuwe standaarden voor next-generationgaming.

“Xbox 360 betreedt nu de massamarkt in Europa”, zegt Chris Lewis, vice president, Microsoft Interactive Entertainment Business Europa. “We hebben verscheidene belangrijke mijlpalen bereikt én overtroffen, die onderdeel zijn van onze langetermijnstrategie om de kritieke massa in Europa te behalen. Bovendien biedt ons portfolio nu de soort mainstream entertainmentervaringen die voor een breder bereik van Xbox 360 zullen zorgen. Deze factoren zorgen ervoor dat wij onze strategie om de markt voor Xbox 360 te verbreden, kunnen uitvoeren zoals gepland.”

“We gaan door met het aanbieden van intense gamingervaringen voor gamers – maar we zijn nu geprijsd op een manier die het mogelijk maakt dat nieuwe consumenten voor zichzelf zullen uitvinden waarom Xbox 360 het ultieme is in high-definition entertainment”, zegt Lewis. “Het verleden laat zien dat €199 de prijs is waarbij het publiek voor spelcomputers uitbreidt, en met deze nieuwe consumentadviesprijzen zijn we klaar om meer consumenten in de wereld van Xbox 360 te brengen.”

Bron: Microsoft


XBOX 360 Elite prijs vergelijking

XBOX 360 prijs vergelijking