CookiesXBOX Elite beschikbaar en XBOX 360 in prijs verlaagd

20 augustus 2007 10:17 door Hans Wind

XBOX Elite beschikbaar en XBOX 360 in prijs verlaagdMicrosoft introduceert nu formeel de nieuwe Xbox 360 Elite in Europa en verlaagt de prijs voor de Xbox 360. De lagere prijs maakt de Xbox 360 voor nog meer mensen toegankelijk zodat zij kunnen genieten van titels als Halo 3 (Bungie), Bioshock (2k Games), Project Gotham Racing 4 (Bizarre Creations), Mass Effect (BioWare), Ace Combat 6: Fires of Liberation (Bandai/Namco), Naruto (Ubisoft), Blue Dragon (Mistwalker/Artoon Co. Ltd) en meer ”“ allemaal exclusief beschikbaar op Xbox 360.

De nieuwe adviesprijs voor Xbox 360 zal in Europa op vrijdag 24 augustus 2007 ingaan. De prijs van de Xbox 360, inclusief een 20 GB harddisk en een draadloze controller, zal met €50 worden verlaagd naar een adviesprijs van €349,99. De prijs van het instapmodel Xbox 360 Core, gericht op consumenten die hun eerste schreden willen zetten in de gaming- en entertainmentwereld van Xbox, wordt met €20 verlaagd naar een adviesprijs van €279,99.

De XBOX 360 Elite zal, na de Europese lancering op 24 augustus, een adviesprijs van €449,99 hebben. Deze versie komt met een 120 GB harddisk die het mogelijk maakt enorme hoeveelheden gedownloade content van Xbox LIVE Marketplace en eigen muziek op te slaan. De high-definition multimedia interface port (HDMI) is toegevoegd voor een groeiende groep consumenten met hdtv’s met HDMI. HDMI biedt een alternatieve manier om de kwalitatieve high-definition gaming en entertainmentbeleving te bereiken waarvan Xbox de pionier is. De strakke, zwarte afwerking onderscheidt de Xbox 360 Elite als het ultieme entertainmentapparaat en is de ‘luxeoptie’ voor doorgewinterde gamers.

“We zijn verheugd dat we Xbox 360 voor een nieuwe, lagere adviesprijs aan kunnen bieden”, licht Chris Lewis toe, Regional Vice President, Microsoft E&D Europe. “We zijn voorlopers met het succesvolle concept van meervoudige producten voor verschillende consumentencategorieén. Beginners zullen dol zijn op het Xbox 360 Core systeem die een betaalbare instap in high-definition gaming biedt. De Xbox 360, met zijn grote harddisk en draadloze controller, zal zowel de gemiddelde als ervaren gamers aanspreken. Xbox 360 Elite opent nieuwe entertainmentmogelijkheden voor mensen die de ultieme game- en entertainmentbeleving zoeken.”

“Of het nu gaat om onze leidende positie in console verkoop, baanbrekende games en accessoires of onze toonaangevende online dienst, het bewijs van Xbox’ voorspoedige groei is overal te vinden”, vervolgt Lewis. “Gecombineerd met deze aanbiedingen en ons najaarsportfolio, is het duidelijk dat de Xbox 360 juist gepositioneerd is om Europa te bestormen dit najaar.”

Volgens Microsoft was Xbox 360 afgelopen jaar de nummer één console in EMEA met een marktaandeel van meer dan 30 procent totale omzet (meer dan 45 procent in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zweden*). Van alle gameconsoles in Europa, scoort Xbox 360 bovendien het hoogst op het gebied van “software attach” (verkochte games per console)met een verkoop van meer dan 5,5 games per console sinds de lancering (PS2: 3,8; GC: 5,2; Xbox: 4,3 na 17 maanden op de markt*).

De XBOX 360 Elite wrordt geleverd met:
• zwarte console (incl. HDMI uitgang)
• 120Gb harddisk
• zwarte wireless controller
• HDMI kabel
• component HD AV kabel (met SCART adaptor) voor gewone én HDTV
• zwarte headset
• ethernetkabel

Naast de Xbox 360 Elite console zal er een serie nieuwe accessoires beschikbaar komen, waaronder:

• Xbox 360 120GB Hard Drive: De fikse 120GB verwisselbare harddisk maakt het mogelijk om behalve games op te slaan, ook video, muziek, afbeeldingen, trailers, levels, demo’s en andere content van Xbox LIVE Marketplace op te slaan. Deze harddisk is ontworpen voor Xbox 360 eigenaren die hun opslagcapaciteit willen opwaarderen. Adviesprijs €179,99.

• Xbox 360 Wireless Controller Black: Deze draadloze controller met de Xbox® Guide Button voor snelle, in-game toegang tot vrienden en muziek is nu ook beschikbaar in dezelfde strakke, zwarte afwerking als de Xbox 360 Elite console. Het heeft een bereik tot 10 meter en gaat met twee AA batterijen 30 uur mee. Adviesprijs €44,99.

• Xbox 360 Play & Charge Kit Black. De Xbox 360 Play & Charge kit maakt het mogelijk om de Xbox 360 draadloze controller op te laden zonder de gameplay te verstoren. De kit komt met oplaadkabel en een zwarte, oplaadbare batterij. Adviesprijs € 19,99.

• Xbox 360 Battery Pack Black. De zwart gekleurde oplaadbare batterij voorziet in meer dan 25 uur gameplay per oplaadbeurt. Het is beschikbaar voor een adviesprijs van €14,99.

Update: Op 12 maart 2008 heeft Microsoft de XBOX 360 opnieuw in prijs verlaagd.


XBOX 360 Elite prijs vergelijking

XBOX 360 prijs vergelijking