CookiesMicrosoft XBox One details worden stap voor stap bekend

11 juni 2013 10:56 door Hans Wind

Microsoft XBox One details worden stap voor stap bekendDetails van de Xbox One worden, net als bij andere nieuwe gameconsoles, stap voor stap bekendgemaakt. De XBox One is pas eind dit jaar leverbaar en hoewel nog lang niet alle specificaties bekend zijn willen we toch aandacht aan dit nieuwe apparaat besteden.

“Xbox One is ontwikkeld om een hele nieuwe generatie van populaire games, televisie en entertainment te leveren in een krachtig, alles-in-één apparaat,” aldus Don Mattrick, president, Interactive Entertainment Business bij Microsoft.

Xbox One moet dus volgens Microsoft het middelpunt van de entertainment in de huiskamer worden met functies als:

TV op Xbox One Navigeer en kijk live TV via een externe decoder of het Internet met de Xbox One. Microsoft streeft ernaar live TV te bieden via verschillende oplossingen op alle markten waar Xbox One beschikbaar zal zijn. We zullen nog moeten afwachten wat dat concreet in Nederland gaat betekenen.

Home. Zet de Xbox aan met het gesproken commando “Xbox aan” en een persoonlijk Home-dashboard verwelkomt je met jouw favoriete games, TV en entertainment.

Snap. Doe twee dingen tegelijkertijd op het grootste scherm dat je in huis hebt. Gebruik Snap als “Picture in Picture” om mee te doen aan een strijd met meerdere spelers terwijl jij naar jouw favoriete film kijkt, skypet met vrienden of je fantasieteam op TV volgt terwijl je naar een belangrijke wedstrijd kijkt en meer.

Skype voor Xbox One is speciaal ontwikkeld voor Xbox One. Praat met vrienden via de TV in HD kwaliteit en zet groepsgesprekken op via Skype op de TV.

Trending Blijf op de hoogte van wat populair is op TV door te kijken welke entertainment populair is bij jouw vrienden en te kijken wat trending is binnen de Xbox-community.

OneGuide Vind jouw favoriete programma eenvoudig door op zender, naam of tijdstip te zoeken, allemaal via stembediening en getoond in een persoonlijke programmagids.

Voor de Xbox One worden nieuwe spellen ontwikkelt die niet compatibel zijn met zijn met de Xbox 360. Omgekeerd kunnen Xbox 360 spellen ook niet op de Xbox One gespeeld worden. Of dat een verstandige beslissing is zal nog moeten blijken.

Titels voor Xbox One zijn onder andere:

Forza Motorsport 5” van Turn 10 Studios is de nieuwste editie van de franchise op racegebied van de afgelopen 10 jaar. Van de grond af opgebouwd om voordeel te halen uit de Xbox One en de cloud. Dit spel zal exclusief beschikbaar zijn voor Xbox One bij de lancering.

Call of Duty: Ghosts” is de volgende generatie van “Call of Duty” en een flinke sprong voorwaarts. Het spel biedt een hele nieuwe wereld, een hele nieuwe cast en een heel nieuw verhaal gebouwd op een nieuwe engine van de volgende generatie.

“FIFA 14,” “Madden NFL 25,” “NBA LIVE 14,” en “EA SPORTS UFC” van EA SPORTS zullen de manier waarop consumenten sportgames spelen en beleven, volgens Microsoft veranderen.

“Quantum Break” van Remedy Entertainment is een bijzondere entertainmentbeleving van de bedenkers van “Max Payne” en “Alan Wake” waarbij de lijn tussen gamen en TV vervaagt.

Je kunt je gepersonaliseerde profiel, games en entertainment opslaan in de cloud zodat jij er op elk moment toegang tot hebt, van welke Xbox One-console ook. Daarnaast zal een bestaand Xbox Live Gold lidmaatschap naadloos overgaan op de Xbox One.

Xbox SmartGlass maakt van oorsprong deel uit van het Xbox One-platform, vanaf het begin ingebouwd met de mogelijkheid om sneller content op jouw apparaat te zetten en nu kunnen er tegelijkertijd meer apparaten aangesloten worden voor gedeelde entertainment met meerdere spelers.

De geheel opnieuw ontworpen 1080p Kinect is nauwkeuriger en reageert beter en de Xbox-controller is opgefrist met meer dan 40 verbeteringen.

Microsoft XBox One specificaties

• Harddisk: 500GB

• Processor: AMD x86-processor met 8 cores

• RAM geheugen: 8GB

• WiFi: 802.11n-wifi

• USB 3.0

• HDMI pass-through voor TV settopbox

• Blu-ray speler ingebouwd

• Kinect: 1080p resolutie en 30fps

• Xbox SmartGlass

• Niet compatibel met Xbox 360-games

Microsoft XBox One prijs en beschikbaarheid

Vanaf 21 november 2013 zal de Xbox One beschikbaar zijn in een aantal Europese landen voor 499,99 euro inclusief Kinect camera. Het is nog niet bekend of Nederland bij die groep eerste landen zit.

De Xbox 360 zal uitkomen met een nieuw uiterlijk en gaat 299,99 euro kosten

Bron: Microsoft