CookiesXCM XBOX 360 HDMI HDTV kabel introductie

27 juni 2007 08:04 door Hans Wind

XCM XBOX 360 HDMI HDTV kabel introductieEen van de grote voordelen van de XBOX Elite 360 is een HDMI aansluiting om de XBOX op een HDTV aan te sluiten.

Het bedrijf XCM dat gespecialiseerd is in allerlei extra kabels en accessoires voor game consoles als de Wii, Playstation en XBOX, gaat een HDMI koppeling met de HDTV mogelijk maken voor de standaard witte XBOX 360 spelcomputers. Het bedrijf annonceerde daarvoor de “XCM White 360 HDMI 1080i cable”.

Met de nieuwe XCM kabel kan via HDMI een HDTV signaal in 1080i resolutie worden doorgegeven aan de HD TV.

De weergegeven illustratie is nog een concept model maar het bedrijf zegt nog enkele weken nodig te hebben voor het afronden van het ontwerp om dan vervolgens de productie te starten

Uiteraard biedt de nieuwe Microsoft XBOX Elite meer dan alleen maar HDMI, zoals onder andere een grotere 120GB verwisselbare harddisk, maar deze nieuwe XCM kabel kan toch wel een zeer nuttige uitbreiding zijn voor de eigenaren van de oude, vertrouwde XBOX 360.

Het is natuurlijk nog even afwachten of deze kabel binnenkort ook echt het daglicht zal zien maar we houden u natuurlijk op de hoogte.

Inmiddels hebben we, na contact met het bedrijf XMC, vernomen dat kabel eind juli beschikbaar zou moeten komen. Een prijs wilde XMC op dit moment nog niet afgeven.

Update 13 augustus 2007: Lees ook ons artikel XBOX en HDMI FAQ.

Update 15 oktober 2007: Inmiddels schijnt deze kabel ook echt leverbaar te zijn in de USA. (zie foto)

XBOX 360 prijs vergelijking