CookiesXimon start met film on demand in HD TV kwaliteit

16 juni 2011 09:52 door Hans Wind

Ximon start met film on demand in HD TV kwaliteitGisteren is het on-demand film- en televisiekanaal Ximon.nl gestart met het aanbieden van video’s in Full HD TV kwaliteit. Naast recente succestitels als Sonny Boy en New Kids Turbo, zijn unieke werken van begin vorige eeuw in HD te bekijken op www.ximon.nl.

In totaal maakte de filmsite gisteren 18 films beschikbaar in HD TV formaat. De prijs van de HD versie is hetzelfde als voor de gewone variant van een film. Wanneer HD aangeboden wordt en de verbinding en computer van de gebruiker het aankunnen, dan schakelt de video automatisch op naar de hoogst haalbare kwaliteit. Dit gebeurt door middel van het zogenaamde dynamic streaming waar de videoplayer van Ximon gebruik van maakt.

Joost de Wit, Marketing Manager, “Het kraakheldere beeld van full-HD is een genot om naar te kijken. We willen onze HD-catalogus daarom snel uitbreiden.”. De Full-HD videostreams van Ximon spelen op een resolutie van 1080p en vragen minimaal een internetverbinding van 5,5 Mbit/s. Voor wie dit niet haalt, is er een HD-stream van 720p die 2,4 Mbit/s gebruikt.

Bijzonder is dat 10 van de 18 werken dateren van voor 1940. Deze beelden zijn door het EYE Film Instituut Nederland in zeer hoge resolutie gedigitaliseerd van het originele celluloid. Dit gebeurde in het kader van het digitaliseringproject Beelden voor de Toekomst.

Kijk voor een overzicht van alle HD-titels op http://www.ximon.nl/pagina/hd-bij-ximon/416.

Ximon.nl

Video-on-demand platform Ximon is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten, het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ximon.nl biedt op dit moment een catalogus van meer dan 700 uur aan film, documentaire en televisie.

Pay-per-view (kijken op afroep). Een goede manier om met Ximon kennis te maken is pay-per-view (ppv). Je huurt een film voor 48 uur en zit verder nergens aan vast. Gedurende de 48 uur ppv-periode kun je de film of aflevering een onbeperkt aantal keer starten. Als het bevalt kijk je nog een ppv film. Ppv heeft verschillende prijzen, afhankelijk van de leeftijd, duur en kwaliteit van de film:

• € 0.99 euro voor oudere films en voor bijna alle afleveringen van TV-series.
• € 2.50 en € 3.50 voor films van een paar jaar oud. Enkele recente afleveringen van TV-series kosten € 2.50.
• € 4.95 voor films die net uit de bioscoop komen (of nog in de bioscoop draaien).

Bron: Ximon