CookiesXimon en Nederlands Film Festival presenteren Nederlandse topfilms

8 september 2011 13:25 door Hans Wind

Ximon en Nederlands Film Festival presenteren Nederlandse topfilmsVandaag lanceren video-on-demand platform Ximon en het Nederlands Film Festival het NFF kanaal op Ximon.nl. Via nff.ximon.nl presenteert het filmfestival het hele jaar door een selectie van de beste Nederlandse films. Ter gelegenheid van deze lancering, is op Ximon.nl tijdens het aanstaande festival elke dag één door het NFF geselecteerde film gratis te bekijken.

Het NFF festivalkanaal maakt de meest geprezen Nederlandse films via Ximon online toegankelijk. Gouden Kalf winnaars uit het heden en het verleden zijn er te zien, zoals Bride Flight (2008), Prospero’s Books (1991) en Kan Door Huid Heen (2009).

Gratis NFF-films online tijdens festival

Tijdens het Nederlands Film Festival, van 21 tot en met 30 september, programmeren het NFF en Ximon een serie online vertoningen. Elke dag van het filmfestival is op Ximon.nl één grote Nederlandse speelfilm of documentaire gedurende één dag gratis te bekijken.

De programmering bestaat uit Oorlogswinter, Ober, Crazy, Spoorloos, Carmen Meets Borat, In Oranje, Uitgesloten, Hans Het Leven Voor de Dood, 4 Elements en Het Teken van de Beest. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke film op welke dag is te zien.

Samen met het festivalkanaal heeft Ximon een aantal NFF-collecties gelanceerd: de winnaars van het Gouden Kalf voor Beste Lange Speelfilm en Beste Lange Documentaire zijn gebundeld in de ‘Gouden Kalf Collectie’. Hetzelfde geldt voor alle Gouden Films (100.000 bioscoopbezoeken) en een selectie films van de Gast van het Jaar, creatief producent Frans van Gestel.

Volgens Marc Jurgens, directeur van Ximon, is er een natuurlijke band tussen het NFF en Ximon: “Beide organisaties vinden de Nederlandse film heel belangrijk en willen deze zo toegankelijk mogelijk maken. Het gezamenlijke NFF kanaal biedt bezoekers een mooie ingang tot een omvangrijke en relevante catalogus van Nederlandse films.”

Ximon
Ximon is het nieuwe video-on-demand platform voor het kijken van films, tv-series en documentaires. Bij Ximon.nl kun je zowel recente succesfilms als oudere klassiekers snel en gemakkelijk in HD TV kwaliteit bekijken. Naast een omvangrijk aanbod Nederlandse films biedt Ximon een uitgebreide catalogus
internationale kwaliteitsfilms.

Bron: Ximon