CookiesYamaha neoHD Media Controllers introductie

30 juni 2009 08:49 door Hans Wind

Yamaha neoHD Media Controllers introductieYamaha heeft in de VS zogenaamde mediacontrollers aangekondigd onder de naam neoHD. Volgens het bedrijf bieden deze nieuwe Media Controllers de oplossing voor eenvoudiger bediening van allerlei HD video en audio apparatuur die gekoppeld wordt aan het huiselijke AV systeem.

Met één eenvoudige neoHD afstandbediening en een menu dat op de HDTV wordt weergegeven, maakt neoHD het makkelijker dan ooit om audio en video content toegankelijk te maken binnen de huiskamer, ongeacht waar die content is opgeslagen.

Met een druk op de knop van de neoHD afstandbediening wordt de Media Controller en de daaraan gekoppelde HD TV automatisch opgestart waarna op het startmenu de volgende opties verschijnen: “Watch,” “Listen,” or “Play.”

Yamaha neoHD menuVervolgens kan de gebruiker weer een aantal subkeuzes maken zoals een film bekijken, TV kijken, CD beluisteren etc. waarbij dan ook de bijbehorende icoontjes verschijnen voor bijvoorbeeld video, audio of video spel componenten zoals Blu-ray spelers, CD speler, cable decoder, iPods, spelconsoles en dergelijke. Nadat een component geselecteerd is wordt die automatisch opgestart en kan dan volledig bediend worden via de neoHD afstandbediening en het menu op de HDTV. Hierdoor kunnen de originele afstandbedieningen van deze apparaten in de la blijven.

NeoHD kan maximaal zes andere AV componenten bedienen door middel van de afstandbediening en drie Infrarood uitgangen op de achterkant van de Media Controller. De afstandbedieningscodes voor audio video apparatuur van veel fabrikanten zijn al opgeslagen in de neoHD Media Controller. Ontbrekende codes kunnen eenvoudig worden “aangeleerd”.

Er zijn diverse NeoHD varianten beschikbaar zoals de YMC-500, neoHD WiFi (YMC-700) met WiFi/Ethernet compatibiliteit en het neoHD Systeem 2.1 YMC-S21 met twee luidsprekers en een subwoofer.

De Media Controllers hebben 3 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang. Daarnaast zijn ook nog allerlei andere aansluitingen aanwezig zoals: 2x Component video in, 1x composite in, 2x digitale audio in (1x coax, 1x optisch) en 1x Analoge audio in. Maximale resolutie is 1080p en video upscaling is ingebouwd. Er zijn optionele accessoires beschikbaar voor iPod koppeling en Bluetooth. Ook is een USB aansluiting aanwezig. Het Wifi model kan ook nog op een vaste Ethernet aansluting worden aangesloten.

NeoHD prijs en beschikbaarheid
De neoHD Media Controllers, YMC-700 en YMC-500, zijn in de VS beschikbaar voor respectievelijk $799.95 en $599.95. Het neoHD System 2.1, YMC-S21 kost daar $799.95.
Het is ons nog niet bekend of dit systeem ook in Nederland op de markt zal komen.

Source: HDTV Origin