CookiesYamaha RX-S600 Slim Line AV-Receiver

4 september 2013 12:34 door Hans Wind

Yamaha RX-S600 Slim Line AV-ReceiverDe Yamaha RX-S600 is de eerste Slim Line AV-Receiver van Yamaha en hij past volgens de fabrikant ieder AV-rack en kan eenvoudig worden gecombineerd met andere Home Cinema-componenten. Yamaha-ontwikkelingen als de automatische inmeting YPAO, de klankveldverwerking Cinema DSP 3D, de SCENE-functie voor de snelle wisseling van de bedrijfsmodus en de bediening via smartphone/tablet-app zijn ingebouwd in de Yamaha RX-S600.

Yamaha YPAO en Cinema DSP 3D

Ondanks de compacte afmetingen lijkt de Yamaha RX-S600 geen compromissen te sluiten wat betreft het geluid: de automatische inmeting voor luidsprekers YPAO stelt de receiver snel en automatisch in. Yamaha’s klankveldverwerking Cinema DSP 3D met 16 programma’s verbetert de weergave van muziek, films en games en zorgt desgewenst voor een intensievere surround-belevenis. De SCENE-functionaliteit start de AV-Receiver met slechts één druk op de knop in de gewenste weergavemodus met overeenkomstige DSP-instelling. Via HDMI CEC kan de receiver bovendien samen met andere apparatuur via slechts één enkele afstandsbediening worden bediend.

Andere technologie van Yamaha zoals Virtual Presence Speaker (3D-sound zonder Front Presence Speaker), Compressed Music Enhancer (klankverbetering voor gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3) en Silent Cinema (surround-sound via normale stereo-hoofdtelefoons) zorgen voor een optimale klankbeleving.

4K-Ultra-HD en 3D

Dankzij ingebouwde 4K-Ultra-HD-Passthrough kan de Yamaha RX-S600 videosignalen in viervoudige Full-HD-resolutie verwerken. Op die manier is de AV-Receiver nu al voorbereid op de nieuwste generatie van Ultra-HD-televisies. De RX-S600 is ook compatibel met 3D-videosignalen. Bovendien ondersteunt hij Deep Colour met 30/36 Bit en een beeldherhalingsfrequentie van 24 Hz, zoals deze bij bioscoopfilms gebruikelijk is.

Met MHL kunnen video en audio in HD-kwaliteit worden afgespeeld vanaf compatibele mobiele apparatuur. Op die manier is de entertainment-beleving in hoge resolutie vanaf een smartphone mogelijk.

Netwerkfuncties van de Yamaha RX-S600

De Yamaha RX-S600 kan met omvangrijke netwerkfuncties het hart van de moderne woonkamer vormen. Apple AirPlay maakt de draadloze muziekstreaming vanaf Mac, PC, iPod, iPhone en iPad via de iTunes-software mogelijk. Als alternatief is de draadloze weergave ook met Yamaha Music Play via het netwerk mogelijk. Dankzij DLNA-1.5-certificering is de AV-Receiver in een handomdraai verbonden met het netwerk en kan dan bijvoorbeeld muziek vanaf de computer of de NAS weergeven. vTuner maakt bovendien de ontvangst van duizenden webzenders via internetradio mogelijk.

De RX-S600 ondersteunt alle bekende audioformaten zoals Dolby True HD en DTS-HD Master Audio. Bovendien speelt de AV-Receiver hoge-resolutie-formaten als FLAC en WAV tot en met 192 kHz / 24 Bit van USB-opslagmedia of van het netwerk af.

App voor smartphones en tablets

De gratis AV Controller App voor Apple iOS en Android zorgt voor eenvoudige bediening van de Yamaha RX-S600. Met deze app kan de receiver, als alternatief voor de meegeleverde infrarood-afstandsbediening, comfortabel worden bediend via smartphone en tablet.

Yamaha RX-S600D met DAB+

In aanvulling op de RX-S600 biedt Yamaha ook het uitgebreidere model RX-S600D aan. Dit model beschikt bovendien over een geïntegreerde DAB+-tuner, waarmee digitale DAB-radio in optimale kwaliteit kan worden ontvangen.

Yamaha RX-S600 prijs en beschikbaarheid

Yamaha’s slanke AV-Receivers RX-S600 en RX-S600D zijn vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs inclusief btw bedraagt 549 euro voor de RX-S600 en 599 euro voor de RX-S600D. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart en titanium.

Bron: Yamaha