CookiesYamaha RX-V677 en RX-V777 AV-receiver introductie

8 april 2014 14:41 door Hans Wind

Yamaha RX-V677 en RX-V777 AV-receiver introductieDe Yamaha RX-V677 en de RX-V777 zijn de topmodellen van een nieuwe generatie AV-receivers van deze fabrikant. Naast 7.2 surround-sound bieden de beide receivers met 4K-Upscaling de beste beeldkwaliteit in Ultra-HD. Met hun uitgebreide netwerkmogelijkheden kunnen de receivers het centrum van het digitale huis vormen: een geïntegreerde WiFi-module zorgt voor een bijzonder eenvoudige draadloze verbinding met het thuisnetwerk en bovendien kan mobiele apparatuur via de Wireless Direct Function direct worden verbonden.

Apple AirPlay, Yamaha MusicPlay, HTC Connect en MHL maken muziekstreaming vanaf mobiele apparaten zoals smartphone, tablet en notebook eenvoudig mogelijk. De streamingdienst Spotify en vTuner Internetradio bieden veel muziekplezier en dankzij Cinema DSP 3D beschikken muziek, actiefilms en videogames over optimaal geluid.
De automatische inmeting YPAO R.S.C. zorgt voor een precieze afstemming van de luidsprekers en via een app kunnen de AV-receivers eenvoudig worden bediend.

De DLNA-gecertificeerde AV-receivers zijn snel te koppelen aan het thuisnetwerk en dankzij WiFi-connectiviteit desgewenst ook draadloos. Op die manier zijn audiobestanden op computers of NAS-schijven heel gemakkelijk beschikbaar en de Yamaha RX-V677 en RX-V777 kunnen daarbij ook hoge resolutie formaten zoals Apple Lossless, FLAC of WAV tot maar liefst 192kHz / 24bit afspelen. Via Wireless Direct is ook de draadloze weergave vanaf mobiele apparatuur mogelijk. De AV-receivers bieden met HTC Connect en MHL extra aansluitingsmogelijkheden voor compatibele smartphones en tablets.

Spotify en vTuner Internetradio

Met de Yamaha RX-V677 en RX-V777 ontdekt men heel eenvoudig nieuwe muziek – zo kan snel het uitgebreide muziekaanbod van de streamingdienst Spotify worden opgeroepen. Miljoenen titels zijn daardoor altijd beschikbaar. Bovendien biedt vTuner heel veel internetradiozenders voor elke smaak.

Een USB-aansluiting aan de voorkant zorgt voor de comfortabele weergave van de meest uiteenlopende media en de RX-V777 beschikt bovendien over een Phono-ingang. De AV-receivers beschikken over een Multi-Zone-functie zodat de Home Entertainment-belevenis niet beperkt hoeft te blijven tot een enkele ruimte. De Party-Modus van de RX-V777 voorziet bovendien het hele huis van gelijkmatige en synchrone muziek.

Versterkeropbouw van de Yamaha RX-V677 en RX-V677

De topmodellen van de nieuwe Yamaha RX-V77-serie onderscheiden zich door een krachtig ruimtelijk geluid. Terwijl de Yamaha RX-V677 150 Watt per kanaal levert, biedt de Yamaha RX-V777 160 Watt per kanaal. De geïntegreerde versterkeropbouw, geoptimaliseerde signaalwegen en handmatig geselecteerde onderdelen, zoals de hoogwaardige Burr Brown DAC’s met 192kHz / 24bit voor alle kanalen, zorgen voor de excellente surround-sound. Yamaha heeft eveneens een Low Jitter PLL-schakeling voor een geoptimaliseerd klankbeeld en een Bi-Amping-optie voor de frontluidsprekers geïntegreerd. Indien gewenst worden in de Pure Direct Modus alle niet-benodigde schakelingen gedeactiveerd om zo het hoogste HiFi-plezier te kunnen bieden. De Yamaha RX-V777 beschikt bovendien over een speciaal ontwikkeld frontpaneel van aluminium dat niet alleen zorgt voor een elegante uitstraling maar ook voor extra stevigheid.

Surround-sound uit kleine boxen

Niet iedere woonkamer biedt de ruimte voor een optimale opstelling van de luidsprekers of voor een grote surround-opstelling. Om ook in deze omstandigheden kwaliteits Home Cinema-entertainment te kunnen garanderen, heeft Yamaha twee technologieën ontwikkeld: een kleine box wordt met behulp van Yamaha Extra Bass door uitgebreide berekeningen een meer volwaardige Home Cinema-speaker. Zo klinken ook kleine speaker-opstellingen beter. Met de Yamaha Virtual Cinema front-technologie is surround-sound bovendien ook mogelijk in ruimtes waar geen achterste luidsprekers kunnen worden opgesteld: het virtueel ruimtelijk geluid wordt, vergelijkbaar met een soundbar zoals de Yamaha YAS-modellen, gerealiseerd in een opstelling van 5 frontluidsprekers.

Cinema DSP 3D

De geluidsverwerkingstechnologie Cinema DSP 3D optimaliseert het geluid en er zijn 17 DSP-programma’s beschikbaar voor films, muziek en gaming. Yamaha-technologieën zoals Virtual Presence Speaker, Dialogue Lift en Dialogue Level Adjustment zorgen voor hoogwaardig geluid en een heldere, natuurlijke weergave van de stem zoals in een grote Multiplex-bioscoop.

Ultra-hoge-resolutie

De resolutie van de toekomst: de nieuwe Full-HD-standaard 4K zorgt voor een ultra-hoge-resolutie beeldwereld in de Home Cinema. De Yamaha RX-V677 en RX-V777 zijn niet alleen compatibel met 4K-signalen, maar ze kunnen dankzij 4K-Upscaling ook video’s met een lagere resolutie geschikt maken voor weergave op Ultra-HD-televisies.
Uitgebreide 3D-compatibiliteit zorgt bovendien voor de perfecte Home Cinema-belevenis in de derde dimensie. Yamaha’s hoogwaardige Video-Processing met precieze Deinterlacing staat daarbij altijd garant voor het beste beeld.

Automatische inregeling

Yamaha’s automatische inmeting YPAO R.S.C. zorgt voor een snelle en comfortabele inrichting van de Home Entertainment-installatie. Naast de configuratie van de luidsprekers zorgt deze techniek ook voor de correctie van negatieve klankeigenschappen, die ontstaan door geluidsreflecties. De bediening is intuïtief en als alternatief voor de overzichtelijke afstandsbediening kunnen de receivers ook worden bediend via smartphone en tablet. Daarvoor is slechts de gratis AV Controller App voor Android of iOS nodig. Dankzij de Scene-functionaliteit volstaat slechts één enkele druk op de knop om de gewenste modus in te schakelen, of het nu gaat om televisie, het afspelen van Blu-ray of streaming vanuit het netwerk.

ECOmode

Yamaha’s nieuwe ECOmode vermindert het stroomverbruik van de AV-receiver met ten minste 20 procent. De functie kan indien gewenst eenvoudig via het menu van de AV-receiver worden geactiveerd en zorgt voor een meer efficiënt energieverbruik.

Yamaha RX-V677 en RX-V777 prijs en beschikbaarheid

De Yamaha RX-V677 en RX-V777 AV-receivers zijn vanaf juli 2014 verkrijgbaar. De adviesprijs is 599 euro voor de RX-V677 en 699 euro voor de RX-V777.

Bron: Yamaha