CookiesYamaha RX-Z11 introductie

14 augustus 2007 11:28 door Hans Wind

Yamaha RX-Z11 introductieIn de VS is de zeer uitgebreide Yamaha RX-Z11 thuisbioscoop ontvanger aangekondigd.

Helaas loopt Yamaha in Europa en zeker in Nederland nogal wat achter met de introductie van nieuwe apparaten en het is dus niet zeker of de RX-Z11 ook hier wordt aangekondigd. Desondanks lijkt het ons de moeite waard om hier even aandacht te besteden aan dit bijzondere apparaat.

De nieuwe Yamaha RX-Z11 heeft een enorm aantal mogelijkheden en aansluitingen en kan dan ook uitstekend fungeren binnen een HDTV thuisbioscoop omgeving.

Wanneer de RX-Z11 is aangesloten op het thuisnetwerk kan met Windows Media Connect technologie versie 2 of hoger, MP3, WMA en WAV formaat muziek vanaf maximaal 4 PC’s worden afgespeeld.


Yamaha RX-Z11 achterkantDe RX-Z11 kan ook als client worden gebruikt binnen een Yamaha MusicCAST server omgeving, in combinatie met de MCX-2000 digitale audio server binnen het LAN. Ook kan de RX-Z11 via een breedband Internet verbinding worden gebruikt om de duizenden radio stations, die op het Internet beschikbaar zijn, te beluisteren.

Via de ingebouwde MP3 vTuner kan muziek op het Internet worden benaderd en via de USB aansluiting op de voorkant van de Yamaha RX-Z11 kunnen allerlei draagbare muziek apparaten worden aangesloten. Op die manier kan de Yamaha radio kanalen en muziek weergeven waar die ook maar op het eigen netwerk of het Internet beschikbaar is.

De Z11 heeft een totaal vermogen van maar liefts 1.180 Watt en heeft 5 HDMI versie 1.3a ingangen en 2 HDMI uitgangen. Via HDMI kan de RX-Z11 upscaling aan tot HD TV 1080p resolutie. Daarnaast zijn er nog eens 4 Component Video ingangen en 2 uitgangen.

In de VS wordt de RX-Z11 verwacht in November 2007 voor een prijs van rond de $ 5.500.


Reactie van Robert Bol op 20 augustus 2007
Ik kan u hier het volgende over vertellen.

In Nederland zal de RX versie niet komen, maar de DSP. Het enige verschil is dat de NL versie geen tuner heeft. Aangezien wij dingen als xm radio toch niet hebben. Wel is internet radio beschikbaar. Op de IFA in Berlijn eind deze maand zal de versterker worden geintroduceerd en op de VAD show in Nederland het eerst getoond worden. Waarschijnlijk zal dan vervolgens in november, december het apparaat op de markt komen. Helaas nog geen prijs info beschikbaar.
Ook zal de Z11 het eerste apparaat zijn met THX ultra 2 plus, met THX loudness plus.