CookiesYamaha Soundbar en TV-Soundbooster lijn

14 december 2013 10:48 door Hans Wind

Yamaha Soundbar en TV-Soundbooster lijnYamaha heeft een nieuwe Soundbar en TV-Soundbooster lijn voor starters gepresenteerd. De nieuwe Yamaha Soundbar lijn levert Home Cinema geluid uit één lange luidsprekerbehuizing. De ingebouwde functies zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak, verlagen het volume van reclameonderbrekingen en maken eenvoudige bediening via smartphone en tablet mogelijk. Volgens de fabrikant past het Yamaha Soundbar ontwerp goed bij de huidige generatie televisietoestellen. Voor het beste stereo televisiegeluid presenteert Yamaha bovendien de TV-Soundbooster NX-B55 set.

Hoewel de nieuwe generatie HD TVs een uitstekend beeld kunnen produceren, is de geluidskwaliteit vaak onder de maat. Met de nieuwe soundbar-modellen zoals de Yamaha Digital Sound Projector YSP-1400 en het Front Surround-System YAS-152, biedt Yamaha hier een oplossing via één enkele luidsprekerbehuizing, die vóór de HDTV kan worden geplaatst – of aan de muur kan worden gehangen.

Digital Sound Projector Yamaha YSP-1400

Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. Binnen in de stijlvol vormgegeven behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers die via gerichte geluidsreflecties in de ruimte een 5.1 surround geluid genereren. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter zorgen voor de basweergave.

Front Surround-System Yamaha YAS-152

Yamaha YAS-152Net als bij de YSP-1400 bestaat de Yamaha YAS-152 ook uit slechts één enkele slanke behuizing, die door zijn extra brede afmetingen past bij grote televisies met een beelddiagonaal vanaf 55 inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor de bastonen zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de Air Surround Xtreme-technologie – een ontwikkeling van Yamaha zelf, die met slechts twee luidsprekers met behulp van complexe algoritmes 7.1 surround-sound produceert.

Geen luide reclameonderbrekingen

Yamaha’s technologieën Clear Voice en UniVolume zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hoge volume van reclameblokken en past het aan het filmvolume aan. De omslachtige aanpassing van het volume met de afstandsbediening behoort daarmee tot het verleden.

TV-Soundbooster Yamaha NX-B55

Yamaha NX-B55

De TV-Soundbooster van Yamaha zorgt in een handomdraai voor een krachtige stereo-sound voor iedere flatscreen-televisie en biedt zo een betere film- en televisiebelevenis. Het is een startersproduct voor iedereen die een beter tv-geluid wil hebben. De Yamaha NX-B55 is eenvoudig aan te sluiten en te bedienen: met slechts één kabel wordt hij op de televisie aangesloten via de uitgang voor de hoofdtelefoon. Het volume kan worden geregeld via de afstandsbediening van de televisie.

Bediening Bluetooth-muziekstreaming

De soundbar-systemen YSP-1400 en YAS-152 kunnen met de gratis HT Controller-app voor iOS en Android via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het bij de soundbars én bij de TV-Soundbooster mogelijk om muziek draadloos via Bluetooth af te spelen.

Installatie

Meer dan tien jaar geleden presenteerde Yamaha met de YSP-1 de eerste Digital Sound Projector. Sindsdien hebben de ontwikkelaars niet alleen de Surround-Sound-belevenis verder verbeterd, maar ook bijzondere aandacht besteed aan de eenvoudige bediening. Zo is alles in een handomdraai zonder kabelspaghetti geïnstalleerd.

Yamaha Soundbar en TV-Soundbooster prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Yamaha Soundbar-systemen en de TV-Soundbooster zijn per direct verkrijgbaar. De Digital Sound Projector Yamaha YSP-1400 kost 399 euro, het Front Surround-System Yamaha YAS-152 wordt aangeboden voor 329 euro en de Yamaha NX-B55 is verkrijgbaar voor 149 euro.

De Yamaha YSP-1400 en YAS-152 zijn leverbaar in zwarte en witte uitvoering. De de Yamaha NX-B55 is leverbaar met zilver- en goudkleurige afwerking.

Bron: Yamaha

TV-Soundbooster Yamaha NX-B55 prijs vergelijking

Voor een actuele Yamaha NX-B55 prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig