CookiesYamaha YAS-203 soundbar en NX-B150 2.1 set

10 september 2014 09:29 door Hans Wind

Yamaha YAS-203 soundbar met subwooferYamaha brengt met twee nieuwe luidsprekersystemen beter geluid voor de HD TV in de woonkamer. De 2.1-luidsprekers van de Yamaha NX-B150 of de soundbar Yamaha YAS-203 kunnen snel en eenvoudig worden aangesloten.

Yamaha YAS-203 soundbar

De Yamaha YAS-203 soundbar simuleert 7-kanaals-surround-sound uit één langwerpige luidsprekerbehuizing. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Yamaha’s Air Surround Xtreme-technologie waarmee met behulp van complexe algoritmen een realistisch ruimtelijk geluid wordt geproduceerd.
Op die manier ontstaat met slechts twee luidsprekers een luisterervaring in 7.1-surround. Een digitale versterker en twee luidsprekersconussen van 5,5 cm staan garant voor beter geluid bij film- en tv-entertainment. Dankzij de Bass Extension Processing-technologie ontstaat een gedetailleerd geluid dat de hele ruimte vult.

De draadloze subwoofer zorgt in combinatie met de soundbar voor volle lage tonen en krachtige effecten. De Advanced YSTII-technologie van Yamaha geeft diepe bastonen uit de compacte behuizing. Terwijl de draadloze subwoofer flexibel kan worden opgesteld in de ruimte, kan de platte, gebogen soundbar direct bij de televisie worden geplaatst. Indien gewenst kan de Yamaha YAS-203 via de lerende functie ook worden bediend met de afstandsbediening van de televisie. Bediening via smartphone of tablet is ook mogelijk. Hiervoor biedt Yamaha de gratis Home Theater Controller-app voor iOS en Android aan.

Voor de beste beleving van films, televisie en gaming heeft Yamaha de YAS-203 uitgerust met verschillende technologieën: UniVolume zorgt voor een constant niveau van het volume uit alle bronnen – omslachtige handmatige aanpassing, bijvoorbeeld bij luide reclameblokken, is daarmee verleden tijd. De ClearVoice-technologie zorgt bovendien voor de beste verstaanbaarheid van spraak, zowel bij films, journaaluitzendingen en sportcommentaren.

Yamaha NX-B150 TV-soundbooster

Yamaha NX-B150 2.1 luidsprekersetAls alternatief in een mooi design zorgt het luidsprekersysteem Yamaha NX-B150 voor een helder en krachtig 2.1-geluid in de woonkamer. Dankzij de draadloze verbinding is het systeem bijzonder snel en eenvoudig geïnstalleerd. Een aansluiting met kabels is eveneens mogelijk. De luidspreker voor lage tonen met 13cm-woofer zorgt voor het basgeluid. Daarbij beschikt de Yamaha NX-B150 over goede balans van het gehele frequentiebereik bij ieder volume, zelfs bij lager volume. De hoek van de individuele luidsprekers is vrij in te stellen, waardoor ze optimaal op de luisterpositie kunnen worden ingesteld.

De Yamaha NX-B150 luidsprekers zijn uit één stuk metaal gevormd en beschikken op die manier over een uiterlijk zonder zichtbare naden. Deze constructie vermindert tegelijkertijd storende trillingen en verbetert het geluid. De beide stereoluidsprekers, die vrij opgesteld kunnen worden, kunnen ook aan de muur worden bevestigd.

Streamen via Bluetooth

Zowel de Yamaha YAS-203 als de Yamaha NX-B150 zijn Bluetooth-compatibel en maken het mogelijk, om muziek draadloos vanaf bijvoorbeeld een smartphone, notebook of tablet te streamen. Voor de beste audiokwaliteit wordt de aptX-codec ondersteund.

Yamaha YAS-203 en NX-B150 prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YAS-203 en NX-B150 zijn vanaf oktober verkrijgbaar. De adviesprijs is 399 euro voor de YAS-203 en 279 euro voor de NX-B150.

Bron: Yamaha