CookiesYamaha YHT-S400 home theater introductie

23 december 2009 17:13 door Hans Wind

Yamaha YHT-S400 home theater introductieYamaha introduceert haar nieuwe YHT-S400 home theater systeem dat bestaat uit slechts twee onderdelen: een zeer slank vormgegeven zogenaamde sound bar luidspreker en een subwoofer die voor het eerst geïntegreerd is in het receiver deel. De YHT-S400 is geschikt voor een HDTV omgeving en heeft drie 1080p-compatibele HDMI ingangen en één HDMI uitgang. Om het geluid optimaal weer te geven zijn verschillende Yamaha technieken aan boord zoals Air Surround Xtrem, UniVolume en Extended Stereo.

De YHT-S400’s sound bar past door zijn beperkte hoogte onder de meeste 32 tot 50 inch HD TV’s zonder dat het scherm geblokkeerd wordt. Daarnaast kan de voet van de soundbar verticaal of horizontaal worden versteld of de voet kan volledig worden verwijderd.

Doordat de subwoofer van het systeem in de receiver is opgenomen wordt een zeer compacte opstelling mogelijk met een minimaal aantal draden door de huiskamer.

De Yamaha YHT-S400 kan overweg met HD Audio signaal (lineaire PCM transmissie) van Blu-ray disc spelers en met de drie HDMI aansluitingen kunnen drie verschillende HDMI bronnen worden gekoppeld terwijl toch maar één HDMI kabel naar de HDTV nodig is.

Yamaha YHT-S400 prijs en beschikbaarheid
In de VS is de YHT-S400 meteen beschikbaar voor een prijs van $599,95.
Voor een actuele YHT-S400 prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig