CookiesYamaha YSP-1400 en YAS-152 Soundbars

4 september 2013 14:00 door Hans Wind

Yamaha YSP-1400 en YAS-152 SoundbarsDe Yamaha YSP-1400 en YAS-152 soundbars produceren uit slechts één lange luidsprekerbehuizing surround-geluid. Door hun nieuwe design en de kleurvarianten “Glossy White” en “Glossy Black” zijn volgens de fabrikant toegesneden op de afmetingen en de uitstraling van 4K/Ultra-HD-televisies. De installatie is volgens Yamaha eenvoudig: de Yamaha YSP-1400 en Yamaha YAS-152 worden met slechts één kabel verbonden en zijn in een handomdraai aangesloten.

Yamaha YSP-1400

Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. In de lange behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers, aangedreven door een digitale versterker van 76 Watt. Via gerichte geluidsreflecties in de ruimte wordt een 5.1 surround-sound gegenereerd. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter zorgen bovendien voor een de bassen en effectgeluiden bij Hollywood-blockbusters.

Yamaha YAS-152

Evenals de Yamaha YSP-1400 bestaat de YAS-152 ook uit slechts één enkele slanke behuizing, die door zijn extra brede afmetingen perfect past bij grote televisies met een beelddiagonaal vanaf 55 inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor basweergave zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de Air Surround Extreme-technologie, die door de berekening van complexe algoritmes een realistische 7.1 surround-sound produceert.

Clear Voice en UniVolume

Yamaha’s technologieën Clear Voice en UniVolume zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en voor een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hogere volume van reclameblokken en past het volume aan het geluid van de film aan. De omslachtige aanpassing van het volume met de afstandsbediening behoort daarmee tot het verleden.

Voor de beste Home Cinema-beleving zijn zowel de Yamaha YSP-1400 als YAS-152 compatibel met alle gangbare surround-formaten zoals Dolby Digital en DTS Digital Sound.

App en Bluetooth-streaming

Beide soundbar-systemen kunnen met de gratis HT Controller App voor iOS en Android comfortabel via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het via Bluetooth mogelijk om muziek draadloos op de Home Cinema-installatie af te spelen. Als de soundbars ondanks hun geringe hoogte de infrarood-sensor van de televisie zouden afschermen, leidt de geïntegreerde IR-Repeater het signaal van de afstandsbediening verder.

Yamaha YSP-1400 en YAS-152 prijs en beschikbaarheid

De Yamaha SP-1400 is vanaf najaar 2013 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 399 euro.

Het Front Surround Systeem Yamaha YAS-152 kost 329 euro en is ook dit najaar verkrijgbaar.

Bron: Yamaha