CookiesYouTube wordt Full HDTV kwaliteit

13 november 2009 20:52 door Hans Wind

YouTube wordt Full HDTV kwaliteitHDTV kwaliteit is al geruime tijd geen monopolie meer voor kabelaars en satelliet bedrijven. Het Internet speelt een steeds belangrijker rol als het gaat om de verspreiding van actuele films en video’s in HD TV kwaliteit.

YouTube begon een paar jaar geleden met beeldkwaliteit die zelfs op een kleine monitor niet om aan te zien was maar daarin is inmiddels snel verandering gekomen. Sinds enige tijd levert YouTube al 720p HD kwaliteit en vanaf volgende week schakelt YouTube zelfs over naar Full HDTV 1080p kwaliteit.

Deze stap van YouTube maakt het platform steeds meer geschikt om op een moderne HDTV, waarin al vaak een Internet koppeling aanwezig is, vertoond te worden.

Het is duidelijk dat dit een fikse investering is voor YouTube zowel wat betreft opslagcapaciteit als uitbreiding van bandbreedte maar het is goed te zien dat dit bedrijf video via Internet serieus neemt nu thuis steeds meer consumenten een snelle internet aansluiting tot hun beschikking hebben.

Hoewel op dit moment de inhoud van YouTube nog voornamelijk bestaat uit amateur videofilmpjes bouwt het bedrijf op deze manier aan een infrastructuur waarmee veel meer mogelijkheden binnen bereik komen. Wellicht is YouTube wel hèt Video on Demand bedrijf van de toekomst met een grensoverschrijdende infrastructuur die een geduchte concurrent kan gaan vormen voor de Nederlandse distributeurs op TV gebied. Dat is echter allemaal nog toekomstmuziek, eerst maar eens kijken hoe YouTube er volgende week uitziet in Full HD en hoeveel content dan beschikbaar komt in de hoogste resolutie.