CookiesYouTube via PS3 op de HDTV

16 januari 2009 13:32 door Hans Wind

YouTube via PS3 op de HDTVYouTube for Television is een nieuwe dienst van YouTube waarmee via een PS3 video materiaal op de HDTV kan worden bekeken.

De nieuwe dienst is weliswaar nog in het beta stadium maar kan al wel gebruikt worden door met de internet browser van de PlayStation 3 te gaan naar www.youtube.com/tv. De dienst kan overigens niet worden gedraaid op een PC of Mac. Deze service wordt naar onze mening extra interessant omdat er op YouTube steeds meer HDTV kwaliteit wordt aangeboden.

Een dergelijke dienst zou op termijn wel eens een geduchte concurrent kunnen worden voor de huidige kabel- en satelliet-TV bedrijven. YouTube for Television kan overigens ook gedraaid worden op de Nintendo Wii maar die ondersteunt, zoals bekend, geen HD kwaliteit.

De menu’s zijn speciaal afgestemd op het gebruik in combinatie met de genoemde gameconsoles en zijn uitgevoerd met grotere letters en een vereenvoudigde navigatie struktuur zodat simpelweg de afstandsbediening van de console kan worden gebruikt.

Van de geselteerde videos kan een soort playlist (auto-play) worden gemaakt waardoor ze achter elkaar kunnen worden afgespeeld alsof het om een normale TV uitzending gaat.

De TV website is momenteel beschikbaar in 22 landen en meer dan 12 talen.

Uiteraard hebben we de service even getest en naar onze mening zien de schermen er fraai en duidelijk uit. Op onze PS3 verscheen ook automatisch Nederlands als taal.

Een dienst om in de gaten te houden! YouTube heeft al aangegeven dat ze plannen hebben om de dienst aan te gaan bieden op meer apparaten waarin een web browser is ingebouwd.

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking