CookiesZiggo Interactieve TV komt met recente 20th Century Fox films

25 februari 2010 17:12 door Hans Wind

Ziggo Interactieve TV komt met recente 20th Century Fox filmsZiggo en 20th Century Fox hebben een overeenkomst getekend die er in voorziet dat Ziggo films van Fox kan distribueren via Ziggo’s Interactieve TV-platform. Met deze ondertekening is Ziggo gegarandeerd van een continue toestroom van hoogwaardige films. Voor 20th Century Fox is Ziggo als grootste aanbieder van televisie in Nederland een belangrijke distributeur.

Ziggo-abonnees kunnen de films bekijken via Ziggo’s Interactieve TV-dienst. De films – waarvan de meeste nog niet eerder in Nederland te zien waren via de omroepen of via betaaltelevise – zijn beschikbaar via On Demand, waarbij men per film betaalt. Het gaat hier om films zoals Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs, 500 Days Of Summer, The Devil Wears Prada en X-men. Later dit jaar volgen Avatar en Amelia. Om het kijkplezier en de beleving te vergroten zendt Ziggo de meeste films uit in HDTV beeldkwaliteit met surround geluid. Bovendien komen steeds meer titels gelijktijdig met de DVD release beschikbaar.

Vice President International PPV, VOD & EST, Rosemary Churns van Fox zegt dat haar bedrijf continu op zoek is naar nieuwe distributiemogelijkheden om de beschikbaarheid van Fox content voor consumenten te vergoten: “Wij zijn uitermate blij over deze samenwerking met Ziggo want daardoor krijgen in een keer 3,2 miljoen huishoudens toegang tot onze films.”.

Marcel Nijhoff – commercieel directeur van Ziggo – is verheugd dat Ziggo nu ook films kan aanbieden van 20 Century Fox. “Fox is een van de grootste producenten ter wereld en op het gebied van entertainment toonaangevend. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat wij nu en in de toekomst onze klanten topfilms kunnen blijven leveren.”, aldus Nijhoff.

Bron: Ziggo