CookiesZiggo Interactieve TV zonder extra digitale ontvanger

5 november 2013 08:47 door Hans Wind

Ziggo Interactieve TV zonder extra digitale ontvangerHet netwerk van Ziggo is geschikt gemaakt voor het gebruik van Interactieve Televisie zonder de gebruikelijke aparte digitale ontvanger. Ziggo klanten met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie kunnen vanaf morgen gebruikmaken van interactieve diensten zoals het On Demand bekijken van films en series of gemiste TV-programma’s. Ziggo streeft er met deze volgende stap naar de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van Interactieve Televisie te vergroten.

Tot nu toe was het gebruik van Interactieve Televisie alleen mogelijk met behulp van een aparte digitale ontvanger, maar vanaf begin 2013 zijn televisies steeds vaker voorzien van een zogenaamd CI+ slot (Common Interface) versie 1.3.

Op dit moment zijn al veel van deze televisies van de merken Samsung, LG en Philips gecertificeerd. De volledige lijst met geschikte en door Ziggo gecertificeerde TV’s is te vinden op de Ziggo website.

“Deze ontwikkeling biedt voor onze klanten grote voordelen”, zegt Pieter Vervoort, VP Consumentenproducten en Innovatie van Ziggo. “Ze kijken met de Interactieve CI+ Module zonder extra apparaat, zonder extra snoeren en zonder extra afstandsbediening, films, series en gemiste TV-programma’s rechtstreeks op hun televisie. Voor Ziggo is het voordeel dat de look en feel en het gebruik van Interactieve Televisie over alle modellen randapparatuur exact het zelfde is.”

De twee geschikte Interactieve CI+ -Modules (versie 1.3) zijn:

SMiT Interactieve Module 1.3

Quantis Interactieve Module 1.3

Bron: Ziggo