CookiesZiggo pilot met Interactieve TV 2.0 zonder settop box

13 september 2013 07:45 door Hans Wind

Ziggo pilot met Interactieve TV 2.0 zonder settop boxZiggo zal de eerder dit jaar gelanceerde Interactieve TV 2.0 dienst op basis van CloudTV uitbreiden met de nieuwe CI+1.3 technologie. Deze dienst zal beschikbaar komen voor gecertificeerde 2013 TV’s en CI+ CAM’s die zijn gebaseerd op de nieuwe CI+1.3 standaard. Bij deze laatstgenoemde combinatie kan de klant gebruik maken van de nieuwe Ziggo Interactieve diensten zonder dat daar een externe digitale ontvanger of Settop box voor nodig is.

Voorafgaand aan de introductie voert Ziggo op dit moment nog een laatste pilot uit. Eeen beperkt aantal gebruikers, die in het bezit zijn van een HD TV die door Ziggo ITV gecertificeerd is en ook in het bezit zijn van een nieuwe CI+1.3 CAM, wordt de mogelijkheid geboden om aan een test van dit nieuwe platform mee te doen. Tot dusver werden de testen alleen uitgevoerd met eigen testers van Ziggo maar het bedrijf wil in de laatste fase de testgroep uitbreiden met een beperkte groep klanten om vast te stellen of het product volledig gereed is voor marktintroductie of dat er nog verdere verbeteringen moeten plaatsvinden.

Om mee te kunnen doen dient u over een geschikte TV en een geschikte CAM te beschikken. Via de Ziggo portal kunt u controleren of uw 2013 TV gecertificeerd is voor iTV. U kunt ook controleren of uw TV in deze lijst (pdf) voorkomt.

Verder dient u te beschikken over Interactieve CAM. Dit nieuwe model CAM is pas recent (vanaf begin juli 2013) beschikbaar en heeft een logo met aanduiding interactieve CAM. Oude CAM’s die voor deze datum gekocht zijn, zijn niet bruikbaar.

Als u over een geschikte TV en CAM beschikt dan kunt u meedoen aan de pilot. Verdere instructies kunt u vinden op dit forum.

We houden u natuurlijk op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

De twee geschikte Interactieve CI+ -Modules (versie 1.3) zijn:

SMiT Interactieve Module 1.3

Quantis Interactieve Module 1.3